Το καρπούζι αποτελεί ένα από τα ιδανικότερα φρούτα του καλοκαιριού γιατί είναι σούπερ δροσιστικό για να καταπολεμήσεις τις καυτές ημέρες αλλά και πολύ θρεπτικό για να ενισχύσεις τον οργανισμό σου με θρεπτικά συστατικά!
Παρ΄ όλο που το καρπούζι ουσιαστικά αποτελείται από 90% νερό έχει παράλληλα πολλά θρεπτικά συστατικά διότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, B6, A, κάλιο, λυκοπένιο και φυτικές ίνες καταπολεμώντας την αυξημένη αρτηριακή πίεση και συμβάλλοντας στην πρόληψη από τον καρκίνο του προστάτη και από τον καρκίνο του εντέρου.
10 Καλοκαιρινά κοκτέιλ και η ιστορία τους!
Είναι μια ιδανική και θρεπτική επιλογή για να το εντάξεις καθημερινά στη διατροφή σου με λαχταριστή και δροσερή γεύση! Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για ένα ωραίο γευστικότατο κοκτέιλ που σερβίρεται εύκολα και γρήγορα μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού!
Υλικά για το κοκτέιλ
μισό καρπούζι καθαρισμένο από κουκούτσια και φλούδες
χυμό από 2 στυμμένα λάιμ
χυμό από 2 στυμμένα πορτοκάλια
100 ml τεκίλα
50 ml Tia Maria
τριμμένο πάγο
Εκτέλεση
Πολτοποιείς το καρπούζι στο μπλέντερ με τους χυμούς από το λάιμ και το πορτοκάλι και στη συνέχεια το βάζεις σε μια μεγάλη κανάτα περνώντας το πρώτα από ένα σουρωτήρι για να μείνουν τα υγρά του και να μην είναι σαν πολτός. Προσθέτεις τη τεκίλα και Tia Maria και ανακατεύεις. Το αφήνεις στο ψυγείο για μια ώρα να κρυώσει και στη συνέχεια το σερβίρεις με τριμμένο πάγο και λίγες φέτες από καρπούζι…
…έτοιμο το κοκτέιλ που θα ενθουσιάσει τη παρέα σου! Cheers!
Καλοκαιρινή συνταγή: Ταμπουλέ με τόνο!