Skip to main content

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα σουβλάκια;! Ειδικότερα όταν μπορείς να τα φτιάξεις μόνος σου με την πιο υγιεινή και θρεπτική παραλλαγή!

 

Εύκολο σουφλέ ζυμαρικών για γρήγορο μαγείρεμα μετά την παραλία!

Μια υγεινή, πεντανόστιμη και γρήγορη συνταγή, ιδανική για τις καλοκαιρινές μέρες που θελήσεις να φτιάξεις κάτι εύκολο και γευστικό με τους φίλους ή την αγαπημένη σου, χωρίς να έχεις την τύψη των περιττών θερμίδων!

Δες παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείς για να κάνεις υγιεινά σουβλάκια σολομού μόνος σου στο σπίτι!

 

Υλικά για τα σουβλάκια με πέστο

1 κιλό σολομός φρέσκος χωρίς κόκκαλο και κομμένος σε κυβάκια περίπου 3 εκατ.

50 γρ. φρέσκο βασιλικό

1 σκελίδα σκόρδο

20 γρ. κάσιους

20 γρ. κουκουνάρι

6 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

λίγο χυμό λεμονιού

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγα ντοματίνια (προεραιτικά)

 

 

Εκτέλεση

Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από την παρμεζάνα και χτυπάς μέχρι να γίνει πολτός.

Στη συνέχεια προσθέτεις τη παρμεζάνα και ανακατεύεις λίγο ακόμα. Δοκιμάζεις και αναλόγως αν λείπει λίγο αλάτι συμπληρώνεις.

Περιχύνεις τους κύβους του σολομού με τη πέστο  και ψήνεις τα σουβλάκια σε προθερμασμένο φούρνο ή σε ψησταριά.

Σερβίρεις τα σουβλάκια σε μια πιατέλα και βάζεις την υπόλοιπη πέστο που έχει περισσέψει δίπλα σε ένα μπολάκι για να συμπληρώσει αν κάποιος θελήσει στο σουβλάκι του.

*Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις και μερικά ντοματίνια στα σουβλάκια σου για έξτρα γεύση.

 

Καλή όρεξη!

 

Δροσιστικό και απολαυστικό: Βελούδινο παγωτό σοκολάτας με λικέρ καφέ!