Skip to main content

Εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα την δοκιμάσεις σίγουρα και εσύ!

 

Υλικά:

1 κοτόπουλο, σε κομμάτια

1 κιλό κολοκύθια μέτρια

3 πιπεριές Φλωρίνης

1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος

1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, χονδροκοπανισμένος

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

150 ml ελαιόλαδο

Χοιρινές μπριζόλες με μέλι και μουστάρδα

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο, το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Κόβουμε στη μέση, κατά μήκος τα κολοκύθια και μετά τα κόβουμε μπαστουνάκια, όσο γίνεται πιο λεπτά. Ετοιμάζουμε και τις πιπεριές και τις κόβουμε και αυτές μπαστουνάκια. Βάζουμε στο ταψί τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές μαζί με τον άνηθο και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψι και τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου.

2. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι και τον μαραθόσπορο, τα χτυπάμε με ένα πηρούνι και περιχύνουμε με αυτό το φαγητό. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κοτόπουλο να είναι ξεροψημένο και τα κολοκύθια από κάτω, μαλακό και ζουμερά. Δεν προσθέτουμε νερό στο ψήσιμο γιατί τα κολοκύθια θα αφήσουν τα δικά τους υγρά.

Εύκολη συνταγή: Σάντουιτς τόνου