Η γλυκοπατάτα όχι μόνο έχει απίστευτη γεύση αλλά είναι και εξαιρετικά θρεπτική για τον ανθρώπινο οργανισμό χάρη στις πολλές βιταμίνες της αφού είναι πλούσια σε βιταμίνη Β6, C, D, σίδηρο, μαγνήσιο και κάλιο. Επίσης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή (εξού άλλωστε και το έντονο πορτοκαλί χρώμα της), όπως το βήτα-καροτένιο το οποίο βοηθάει στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας και καταπολεμάει τη γήρανση του δέρματος χάρη στα ισχυρά αντιοξειδωτικά της.
Εργένικες συνταγές: Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί
Μελέτες που έχουν γίνει από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έχουν αποδείξει πως τα άτομα που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε καροτενοειδή μπορούν να μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα κατά 32%! Φρόντισε λοιπόν να εντάξεις τις γλυκοπατάτες στην διατροφή σου όσο πιο συχνά μπορείς για να δυναμώσεις την υγεία σου και να απογειώσεις γευστικά τον ουρανίσκο σου!
Δοκίμασε τη παρακάτω απλή και απολαυστική συνταγή για το απόλυτο συνοδευτικό των κυρίως πιάτων σου!
Υλικά
2 γλυκοπατάτες κομμένες σε τσιπς
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Υλικά για τη Σως
200 γρ. γιαούρτι
1 κ.γλ. πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς για τουλάχιστον 20 λεπτά πιο πριν. Στη συνέχεια ξεπλένεις καλά τις γλυκοπατάτες. Τις κόβεις σε ωραίες μεγάλες φέτες και ανακατεύεις όλα τα υλικά, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη με τις γλυκοπατάτες. Ψήνεις στον φούρνο για 20 με 30 λεπτά.
Για τη σως ανακατεύεις σε ένα μπολ το γιαούρτι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρεις δίπλα από τις γλυκοπατάτες!
Καλή απόλαυση!
Το εστιατόριο Avra στη Νέα Υόρκη είναι μια… gallery της γεύσης!