Ποτέ τα όσπρια δεν ήταν πιο νόστιμα!
Χρόνος παρασκευής: 15′
Μερίδες: 4
- 2 κονσέρβες κόκκινα φασόλια πλυμένα και στραγγισμένα
- 1 κονσέρβα ρεβίθια πλυμένα και στραγγισμένα ή 1 ½ φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 2 κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε φέτες
- 1 ώριμη κόκκινη ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 1 μέτριο αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
- ¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Ελληνικές μπύρες για όλα τα γούστα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ σερβιρίσματος, ανακάτεψε το έτοιμα φασόλια, τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σέλινο, τη ντομάτα, το αγγούρι, το μαϊντανό και τον άνηθο (ή δυόσμο).
Για τη σάλτσα λεμονιού:
Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε ελαφρά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι και τις νιφάδες πιπεριού μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
Ρίξε το dressing πάνω από το μείγμα φασολιών και λαχανικών και ανακάτεψε καλά.
Σέρβιρε αμέσως ή άφησέ το να μαριναριστεί στο ψυγείο για μια-δυο ώρες ή περισσότερο.