Φτιάξε σάλτσα πίτσας την οποία θα διατηρείς στο ψυγείο έτοιμη για χρήση!
Υλικά:
6 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες (ή 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια)
70gr πάστα ντομάτας (1 μικρό πακέτο)
3 σκ. σκόρδο
1 χούφτα φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα (ή 1 κουταλιά ξηρό, τριμμένο)
2 κουταλάκια ρίγανη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι αλάτι
Λίγο μαύρο πιπέρι, τριμμένο
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Λιώνουμε τις ντομάτες με το χέρι, με πιρούνι ή με το multi. Προσοχή να μην το παρακάνουμε, οι ντομάτες δεν πρέπει να γίνουν πουρές.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να ξεκουραστεί λίγο (μέχρι και μισή ώρα, εκτός κι αν βιαζόμαστε…) για να ανακατευτούν οι γεύσεις. Μετά μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι και μια βδομάδα καλυμένη με διαφάνεια.
Tip: Για πιο γλυκιά γεύση μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη, ενώ μια άλλη προσέγγιση είναι να προσθέσουμε μια κουταλιά πάστα ελιάς.