Skip to main content

Τα αυγά είναι από τα υλικά με τα οποία μπορείς να κάνεις πολλές παραλλαγές και να φας διαφορετικές συνταγές. Η ακόλουθη συνταγή είναι μια παραλλαγή της στραπατσάδας (ή καγιανά). Η απλή στραπατσάδα είναι ανακατεμένη (scrambled) ομελέτα με ντομάτα.

Υλικά:

4 αυγά

1 κονσέρβα ντομάτες, κομμένες (εκτός και αν οι φρέσκες είναι εποχής)

2 πράσινες πιπεριές, σε ροδέλες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 κουταλιές λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Μετά τη χαμηλώνουμε στο μέτριο και αφήνουμε να βράσει με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά.

Χτυπάμε τα αυγά, βάζουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Μόλις αρχίσει να πήζει το μείγμα των αυγών ανακατεύουμε για να μη γίνει ομελέτα. Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές μέχρι να γίνουν τα αυγά.

Καλή όρεξη!