Skip to main content

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για νόστιμο μπακαλιάρο με κουρκούτι ούζου που θα λατρέψετε!

Υλικά:

2 φιλέτα μπακαλιάρου ολόκληρα

2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι

1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα

3-4 κουταλιές της σούπας ούζο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Manslife taste: Σολομός στη λαδόκολλα με λαχανικά!

Εκτέλεση:

1. Βγάλτε τον μπακαλιάρο από το νερό και βάλτε τον σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσει καλά.

2. Ετοιμάστε το κουρκούτι ως εξής: διαλύστε μέσα στο γάλα τη σόδα και προσθέτετε αλεύρι. Ρίχτε το ούζο και ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο και πηχτό μείγμα.

3. Βάλτε στο μείγμα τα κομμάτια του μπακαλιάρου. 

4. Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τα φιλέτα μέχρι να αποκτήσουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Βάλτε τον μπακαλιάρο σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε τον με συνοδευτική σκορδαλιά. 

Για περισσότερα αντρικά θέματα κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook:

https://www.facebook.com/manslife.gr