Skip to main content

Μια δροσερή συνταγή, σούπερ χορταστική και πολύ πολύ νόστιμη..! Επωφελήσου τα θρεπτικά συστατικά των ξηρών καρπών αλλά και τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της κινόας.

 

 

 

Η πιο γλυκιά σαλάτα με dressing σοκολάτας! Δοκίμασε την και δεν θα χάσεις!

 

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

 

1 φλιτζάνι κινόα

 

2 φλιτζάνια φρέσκο ​​σπανάκι

 

1 μικρό κεφάλι κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο

 

1 φλιτζάνι ντοματάκια κομμένα στη μέση

 

1 κεφάλι μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια

 

2 μεγάλες γλυκοπατάτες κομμένες στη μέση

 

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

 

1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο

 

2 κουταλιές της σούπας ωμά κάσιους

 

2 κουταλιές της σούπας ωμά ολόκληρα αμύγδαλα

 

θαλασσινό αλάτι και πιπέρι για γεύση

 

 

Εκτέλεση

 

Μαγείρεψε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

 

Παράλληλα ψήσε ελαφρά το μπρόκολο και τις γλυκοπατάτες στον ατμό σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

 

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το σπανάκι, το λάχανο, την μαγειρεμένη κινόα, το μπρόκολο και τις γλυκοπατάτες.

 

Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε ελαφρά το λάδι, το χυμό λεμονιού και το ξύδι και ρίξε τα πάνω στη σαλάτα.

 

Πρόσθεσε κάσιους και αμύγδαλα, ανακάτεψε και σέρβιρε.

 

 

Απόλαυση χωρίς περιττές θερμίδες! Δοκίμασε να φτιάξεις την καλύτερη τονοσαλάτα!