Skip to main content

Το Manslife.gr και οι Εκδόσεις Ψυχογιός διοργανώνουν διαγωνισμό και προσφέρουν σε 2 τυχερούς αναγνώστες μας από ένα αντίτυπο του βιβλίου “Χρονικά μιας ρευστής κοινωνίας” του Ουμπέρτο Έκο!

Το Manslife.gr και οι Εκδόσεις Ψυχογιός με χαρά ανακοινώνουν μια σειρά συνεργασιών με σκοπό οι νέες κυκλοφορίες, αλλά και τα διαχρονικά έργα των εκδόσεων να έρθουν πιο κοντά στο αντρικό αναγνωστικό κοινό! Μεγάλοι διαγωνισμοί, συνεντεύξεις και όσα θέλουμε να ξέρουμε για το βιβλίο, η αξία του οποίου μένει αναλλοίωτη και τονίζεται ακόμη περισσότερο μέσα στη δύσκολη πραγματικότητα στην οποία όλοι μας ζούμε, θα παρουσιάζονται εδώ μόνο για τους αναγνώστες του site!

Πρώτο βιβλίο που θα κληρωθεί μέσω του διαγωνισμού σε δύο τυχερούς αναγνώστες που θα λάβουν από ένα αντίτυπο είναι τα “Χρονικά μιας ρευστής κοινωνίας” του μεγάλου Ιταλού συγγραφέα Ουμπέρτο Έκο!



Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό η διαδικασία είναι απλή. Μπείτε στην σελίδα μας στο facebook κάντε Like και share το άρθρο του διαγωνισμού καθώς και like στην σελίδα των εκδόσεων Ψυχογιού, και μπείτε στην κλήρωση.

Ο νικητής θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί κάθε εβδομάδα, οι εκδόσεις Ψυχογιός θα προσφέρουν από ένα καινούριο τίτλο σε 2 τυχερούς αναγνώστες.



“Χρονικά μιας ρευστής κοινωνίας”

Κρίση των ιδεολογιών, κρίση των κομμάτων, ξέφρενος ατομικισμός. Αυτός είναι –ως γνωστόν– ο χώρος στον οποίο κινούμαστε∙ μια ρευστή κοινωνία, όπου δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί ένα πολικό αστέρι (παρόλο που είναι εύκολο να βρεθούν πλήθος αστέρια κι αστεράκια).

Εδώ βρίσκουμε τα πιο οικεία πρόσωπα αυτής της κοινωνίας: τα προσωπεία της πολιτικής, τις εμμονές των ΜΜΕ για ακροαματικότητες που όλα (ή σχεδόν όλα) δείχνουν να συμμερίζονται, τη συμβίωση με τα κινητά μας τηλέφωνα, την αγένεια. Και φυσικά, πολλά άλλα που ο Ουμπέρτο Έκο αφηγούνταν τακτικά στη στήλη του La bustina di Minerva.

Είναι μια κοινωνία, η ρευστή κοινωνία, όπου μερικές φορές το μη νόημα φαίνεται να κατατροπώνει τη λογική, με ανεπανάληπτα βεβαίως κωμικά αποτελέσματα, αλλά με συνέπειες όχι ιδιαίτερα καθησυχαστικές. Σύγχυση, αποσύνδεση, κατακλυσμός από έξεις που συχνά αποτελούν απλώς κοινούς τόπους.

«Πάπε Σατάν, πάπε Σατάν αλέπε», έλεγε στην 7η ωδή της Κόλασης, από τη Θεία Κωμωδία, ο Δάντης Αλιγκέρι ανάμεσα στον θαυμασμό, στον πόνο, στην οργή, στην απειλή και ίσως στην ειρωνεία.

Ουμπέρτο Έκο

Ο ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ (1932-2016) γεννήθηκε στην Αλεσάντρια του Πιεμόντε. Αν και αρχικά παρακολούθησε σπουδές Νομικής, εγκατέλειψε αυτό τον τομέα και ακολούθησε σπουδές Μεσαιωνικής Φιλοσοφίας και Λογοτεχνίας. Από το 1962 ως το τέλος του 1970 ο Έκο ανέπτυξε τη δική του θεωρία στη Σημειολογία. Το 1965 εξελέγη καθηγητής Οπτικών Επικοινωνιών στη Φλωρεντία και το 1966 καθηγητής της Σημειολογίας στο Μιλάνο. Το 1971 το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια του προσέφερε τη θέση του τακτικού καθηγητή της Σημειολογίας και το 1974 ο Έκο οργάνωσε τον Διεθνή Σύνδεσμο Σημειολογικών Μελετών. Από το 1975 είχε την έδρα του Καθηγητή Σημειωτικής στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, ενώ από το 1988 ήταν πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Σημειωτικής στο Πανεπιστήμιο του Σαν Μαρίνο. Μέσα στη δεκαετία του ’70, άρχισε να γράφει τα μυθιστορήματά του, κάνοντας την αρχή με ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ, που τιμήθηκε με το βραβείο Strega το 1981 και το Médicis Étranger το 1982, ενώ πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Ο Έκο περνούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους ανάμεσα στο σπίτι του στο Μιλάνο (ένα διαμέρισμα-λαβύρινθο με μια βιβλιοθήκη 30.000 βιβλίων) και στο εξοχικό του στο Ρίμινι. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ και ΦΥΛΛΟ ΜΗΔΕΝ, η συλλογή κειμένων του ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ, καθώς και επανεκδόσεις των σημαντικότερων έργων του.