Home Fun Αυτές οι 5 συνήθειες θα σας προσθέσουν 12 χρόνια ζωής!

Αυτές οι 5 συνήθειες θα σας προσθέσουν 12 χρόνια ζωής!

Μια νέα έρευνα βρήκε ότι οι άνθρωποι που ζουν περισσότερο, ακολουθούν αυτούς τους πέντε απλούς κανόνες.

 

Κάθε μέρα φαίνεται ότι υπάρχουν νέες συμβουλές για να ζείτε περισσότερο: πίνετε κόκκινο κρασί, προσθέστε κουρκουμά σε εκείνο το πρωί latte, ή δοκιμάστε αυτές τις δεκάδες άλλα πράγματα.

 

Τώρα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έχουν καρφώσει τους καλύτερους τρόπους να προσθέσουν πάνω από μια δεκαετία στη ζωή σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να μην καπνίζετε, να έχετε έναν υγιή Δείκτη Μάζας Σώματος, να γυμνάζεστε, να αποφεύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και να διατηρείτε γενικά μια υγιεινή διατροφή.

 

giphy_10.gif

 

 

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Circulation συμπεραίνει ότι οι άνδρες που τηρούν τις πέντε συμπεριφορές ζουν περίπου 12 χρόνια περισσότερο από εκείνους που δεν ακολουθούν κανένα από αυτά. (Οι γυναίκες που πληρούν τα ίδια κριτήρια ζουν άλλα 14 χρόνια.) Αυτές οι συνήθειες μειώνουν επίσης τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνο, τις δύο κύριες αιτίες θανάτου στις ΗΠΑ.

 

Η μελέτη χρησιμοποίησε δεδομένα από δύο μεγαλύτερες μελέτες με περισσότερους από 123.000 ανθρώπους: τη Μελέτη Υγείας των Νοσηλευτών και τη Μελέτη Παρακολούθησης Επαγγελματιών Υγείας.

 

Δεν πρέπει να είναι νέα σε κανέναν που ασκεί, πίνοντας με μετριοπάθεια και αποφεύγοντας τα τσιγάρα είναι όλα καλά για εσάς. Αλλά ακόμη και οι ερευνητές ήταν έκπληκτοι από πόσο περισσότερο έμεναν άνθρωποι όταν ακολούθησαν αυτές τις υγιεινές συνήθειες.

 

1. Κόψτε το κάπνισμα

 

 

what-one-cigarette-daily-does-body-1516973773.jpg

 

Αν και οι συμμετέχοντες σε αυτή τη μελέτη δεν καπνίζουν ποτέ, λέγοντας αντίο στα τσιγάρα μπορούν να προσθέσουν χρόνια στη ζωή σας. Οι έρευνες από το 2002 κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ακόμη και οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν τα 65 ζουν περισσότερο και οι άνδρες που εγκαταλείπουν τη συνήθεια στα 35 χρονών μπορούν να περιμένουν να ζήσουν περίπου επτά έως οκτώ χρόνια περισσότερο.

 

2. Βάρος

 

 

6-gettyimages-663845678-scale-1518010254.jpg

 

Η μελέτη του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι τα άτομα με χαμηλό κίνδυνο πρόωρου θανάτου είχαν δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) μεταξύ 18,5 και 24,9. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, τα άτομα με ΔΜΣ άνω των 25 θεωρούνται υπέρβαρα, και τα άτομα με ΔΜΣ άνω των 30 θεωρούνται παχύσαρκοι. Ενώ οι υπολογισμοί ΔΜΣ δεν είναι πάντα οι πιο αξιόπιστοι, η έρευνα έχει δείξει ότι η απόκτηση λίγων λιρών μπορεί να ξυρίσει χρόνια από τη ζωή σας.

 

3. Γυμναστική

 

 

man-gym-1494004570.jpg

Μην ανησυχείτε, δεν μιλάμε δύο προπονήσεις. οι συγγραφείς της μελέτης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το περπάτημα για μόλις 30 λεπτά την ημέρα είναι αρκετό για να ζήσει περισσότερο, υπό την προϋπόθεση ότι είναι σε μέτριο ή έντονο ρυθμό. Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για να φτάσετε και στο γυμναστήριο. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ενεργητικότητα μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη, τη διάθεση και τη μάθηση.

 

4. Αποφύγετε την κραιπάλη

 

 

what-shots-do-for-heart-1494003595.jpg

 

Είναι δελεαστικό να πίνετε ήδη την τρίτη μπύρα σε ένα happy hour, αλλά όσοι μπορούν να “κρατήσουν” το ποτό τους σε περίπου δύο ποτήρια την ημέρα ζουν μακρύτερο. Για αυτήν τη μελέτη, η κατανάλωση αλκοόλ στους άνδρες περιορίστηκε σε 5 έως 30 γραμμάρια αλκοόλ την ημέρα, δηλαδή περίπου δύο μπύρες 12 ουγκιών.

 

5. Διατροφή

 

fruits-and-vegetables-1524585395.jpg

 

 

Η ομάδα του Χάρβαρντ αξιολόγησε τη δίαιτα των ανθρώπων χρησιμοποιώντας τον αναθεωρημένο Δείκτη Υγιεινής Διατροφής, ο οποίος δίνει έμφαση στην ποιότητα των τροφίμων – τόσο σε δημητριακά ολικής αλέσεως έναντι των επεξεργασμένων όσο και σε κανονικά φρούτα αντί των χυμών.

 

Οι άνθρωποι που κατανάλωναν υψηλότερης ποιότητας τρόφιμα – όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα πλιγούρια βρώμης, τα ψάρια, τα καρύδια και τα όσπρια – τείνουν να ζουν περισσότερο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ