Skip to main content

Αν προσέχεις τη διατροφή σου τότε η παρακάτω συνταγή είναι για σένα! Είναι εύκολη, γρήγορη, δροσιστική και άκρως θρεπτική και απολαυστική χωρίς περιττές θερμίδες!

 

Πάμε στα εύκολα: Ζυμαρικά ολικής αλέσεως με ψητές μελιτζάνες και ντομάτα

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

Για τη γουακαμόλε

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 50 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. χυμό λάιμ
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • ½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα σκόνη κάρυ μέτριο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την τονοσαλάτα

  • 200 γρ. πεπόνι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 340 γρ. τόνο σε νερό ( 2 κονσέρβες), στραγγισμένο
  • 1 μαρούλι, χοντροκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς κουκούτσια κομμένη σε φέτες
  • 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

 

Εκτέλεση

Για τη γουακαμόλε

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο
  • Στη συνέχεια, βάζουμε το αβοκάντο στο μπλέντερ και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο και αρωματικό  μείγμα. Αν θέλουμε πιο αραιό το μείγμα μας προσθέτουμε επιπλέον νερό.
  • Βάζουμε τη σως στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σαλάτα μας.  

Για τη σαλάτα

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μας, το πεπόνι, τον τόνο, το μαρούλι, την κόκκινη πιπεριά και τα καρύδια. Προσθέτουμε τη γουακαμόλε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

 

Εύκολο και Γρήγορο γεύμα: Φτιάξε λαχταριστό σνίτσελ κοτόπουλο με παρμεζάνα!