Αν σου αρέσουν οι κρέπες τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα! Είναι ιδανική για όλες τις ώρες, αφού μπορείς να τις φας είτε σαν πρωινό είτε σαν μεσημεριανό, κάνοντας πολλές παραλλαγές είτε με σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, και φρούτα, είτε με αλμυρά υλικά! Δες παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείς για να ικανοποιήσεις ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!
Αντρικά πράγματα: Παϊδάκια με θυμάρι, μέλι και μουστάρδα
Υλικά
500 ml γάλα 3,5% λιπαρά
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
50 ml σπορέλαιο
2 πρέζες ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
τσένταρ
ζαμπόν
αυγό
Εκτέλεση
Αναμειγνύεις όλα τα υλικά για τις κρέπες σε ένα μπολ και τα ανακατεύεις με ένα σύρμα πολύ καλά μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
Βάζεις μια μεμβράνη πάνω από το μπολ και αφήνεις το μείγμα να ξεκουραστεί τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο.
Ρίχνεις λίγο σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και ρίχνεις λίγο μείγμα μέσα στο τηγάνι με μια κουτάλα.
Μόλις η κρέπα είναι έτοιμη και αρχίσει να ξεκολλάει από το τηγάνι, γύρισε την και από την άλλη πλευρά να ψηθεί.
Στη συνέχεια ρίχνεις πάνω από τη κρέπα τυρί τσένταρ, ζαμπόν και σπάσε από πάνω ένα αυγό. Χαμήλωσε τη φωτιά για να ψηθεί το αυγό και ρίξε αλάτι-πιπέρι.
Καλή απόλαυση!
Κάνε της το καλύτερο δείπνο! Συνταγή για ψαρονέφρι με ρύζι και σάλτσα μουστάρδας