Skip to main content

Μέχρι και εσύ μια μπριζόλα ξέρεις να την φτιάχνεις. Τώρα αντί να την πετάξεις στον φούρνο κάνε κάτι εναλλακτικό για να της κάνεις το τραπέζι!

 

Υλικά:

1 κιλό χοιρινές μπριζόλες κόντρα, χωρίς κόκαλο

4 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης

1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουτ. σούπας ρίγανη

1 φρέσκια ή ξερή καυτερή πιπεριά

2 ντομάτες, πολτοποιημένες

1/4 φλιτζ. τσαγιού ξίδι βαλσαμικό

αλάτι, πιπέρι

Γρήγορη συνταγή: Πένες με φρέσκα κολοκυθάκια

Εκτέλεση:

1) Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά μια ρηχή κατσαρόλα, χωρίς λάδι αρχικα και ροδίζουμε τις λωρίδες από το κρέας για 2 λεπτά. Γυρίζουμε τις λωρίδες και τις ροδίζουμε για άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά. Ρίχνουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κάπως οι πιπεριές, ανακατεύοντας τακτικά.

2) Προσθέτουμε τη ρίγανη ή το θυμάρι, αλάτι, την καυτερή πιπεριά και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 – 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν αρχίσουν να λιγοστεύουν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

3) Μοιράζουμε το κρέας με τη σάλτσα στα πιάτα και συνοδεύουμε με ένα απλό πιλάφι.

Ο απόλυτος οδηγός ενός επιτυχημένου μπάρμπεκιου