Μέχρι και εσύ μια μπριζόλα ξέρεις να την φτιάχνεις. Τώρα αντί να την πετάξεις στον φούρνο κάνε κάτι εναλλακτικό για να της κάνεις το τραπέζι!
Υλικά:
1 κιλό χοιρινές μπριζόλες κόντρα, χωρίς κόκαλο
4 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης
1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπας ρίγανη
1 φρέσκια ή ξερή καυτερή πιπεριά
2 ντομάτες, πολτοποιημένες
1/4 φλιτζ. τσαγιού ξίδι βαλσαμικό
αλάτι, πιπέρι
Γρήγορη συνταγή: Πένες με φρέσκα κολοκυθάκια
Εκτέλεση:
1) Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά μια ρηχή κατσαρόλα, χωρίς λάδι αρχικα και ροδίζουμε τις λωρίδες από το κρέας για 2 λεπτά. Γυρίζουμε τις λωρίδες και τις ροδίζουμε για άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά. Ρίχνουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κάπως οι πιπεριές, ανακατεύοντας τακτικά.
2) Προσθέτουμε τη ρίγανη ή το θυμάρι, αλάτι, την καυτερή πιπεριά και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 – 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν αρχίσουν να λιγοστεύουν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
3) Μοιράζουμε το κρέας με τη σάλτσα στα πιάτα και συνοδεύουμε με ένα απλό πιλάφι.