Αφιέρωμα στην μαγευτική Αστυπάλαια!

0
835

Ανήκει στα Δωδεκάνησα και έχει αέρα Κυκλαδίτισσας. Η Αστυπάλαια δεν είναι διχασμένη, απλά θέλει και μπορεί να τα έχει όλα.

«Το νησί της πεταλούδας» την αποκαλούν οι ντόπιοι με αφορμή το ιδιαίτερο σχήμα της. Η Αστυπάλαια, εμφανίζει το χαρακτηριστικό φαινόμενο, να διατηρεί τα νερά των παραλιών της γαλήνια και να μην επηρεάζεται από τους βοριάδες.

Ανέγγιχτη από το χρόνο και κυρίως αποστασιοποιημένη από την τουριστική ανάπτυξη, κατορθώνει να προσφέρει αυτό που άλλα νησιά «έχασαν» για πάντα, μια αυθεντικότητα μοναδική.

Σαμοθράκη: Διακοπές που δεν θα ξεχάσεις ποτέ!

Βρίσκεστε στο δυτικότερο νησί των Δωδεκανήσων και απολαμβάνετε εικόνες κυκλαδίτικου τοπίου; Η Αστυπάλαια, Αστυπαλιά, Αστροπαλιά ή Ιχθυόεσσα, φλερτάρει με τις ομορφιές και των δυο νησιωτικών συμπλεγμάτων, συνθέτοντας έναν χαρακτήρα ιδιαίτερα ελκυστικό.

Το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσετε φτάνοντας στο νησί είναι η κατάλευκη και γραφική Χώρα. Λίγες ώρες αρκούν για να σας πείσουν πως οι αντιθέσεις εδώ πρωταγωνιστούν. Το πολυφωτογραφημένο βενετσιάνικο κάστρο Querini του 15ου αιώνα σας καλεί να το εξερευνήσετε. Καλό είναι να το επισκεφτείτε απόγευμα την ώρα που ο ήλιος έχει πέσει και να αφεθείτε ολοκληρωτικά σε αυτό το ταξίδι του χθες… Τα τα σχεδόν κολλητά πάλλευκα σπίτια σας καλωσορίζουν στη βάση του Κάστρου και σας μυούν στην τοπική αρχιτεκτονική.

Την βόλτα σας εδώ, αποχαιρετά η γαλανόλευκη εκκλησία της Πορταΐτισσας αλλά και η εκπληκτική θέα στο νησί.

Κι ενώ απολαμβάνετε πλουσιοπάροχα ηρεμία και γαλήνη, 2-3 bar στα σοκάκια της Χώρας έρχονται να σας αποκαλύψουν και την άλλη πλευρά του νησιού και να ανατρέψουν το έως τώρα σκηνικό.

Έξω από τη Χώρα

Ανακαλύψτε το νησί εξερευνώντας κάθε του γωνιά και δεν θα το μετανιώσετε. Η Αστυπάλαια είναι από τα πιο αραιοκατοικημένα νησιά, αν σκεφτείτε ότι λίγο περισσότεροι από χίλιους κατοίκους είναι μοιρασμένοι σε 4 οικισμούς. Πέραν της Χώρας, οι οικισμοί αυτή είναι η Μαλτεζάνα, το Βαθύ που οι ντόπιοι το λένε Έξω Νησί και το ανερχόμενο Λιβάδι, 3 χλμ ανατολικά της Χώρας.

Παραλίες

Όσο κι αν αγριεύουν οι βοριάδες οι παραλίες του νησιού είναι σαν πισίνα.

Ανενόχλητη λοιπόν από τους βοριάδες, με παραλίες επίγειους παραδείσους, δελεάζει με τα κρυστάλλινα νερά της και τις διαφορετικές αμμουδιές της. Οικογενειακές, οργανωμένες, ήρεμες, άγριες, απρόσιτες, οι παραλίες του νησιού σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε!

Ελούντα: Πλούσια και συναρπαστική ιστορία!

Η Αστυπάλαια, αυθόρμητα από το πρώτο λεπτό στα σοκάκια της σας μυεί στα μυστικά μιας απόδρασης που θα σας μείνει αξέχαστη…

Για περισσότερα θέματα ακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook:

https://www.facebook.com/manslife.gr