Θες να φτιάξεις κάτι γρήγορα να φας με ότι έχεις στο ψυγείο, αλλά σκέφτεσαι ότι αν τα βάλεις στο φούρνο μικροκυμάτων θα χάσουν από την θρεπτική τους αξία. Μάλλον όχι. Παρακάτω πρόκειται να καταρρίψουμε αυτόν τον μύθο και άλλους 6 επίσης για τον τρόπο που μαγειρεύουμε:
– 1ος Μύθος : Το αλάτισμα στο νερό των ζυμαρικών το κάνει να βράζει πιο γρήγορα. Το αλάτι στο νερό σίγουρα αυξάνει το σημείο βρασμού, αλλά δεν κάνει μαγικά γρήγορα το βράσιμο. Είναι ένα σημαντικό βήμα όταν βράζεις μακαρόνια για την γεύση, αλλά δεν θα φας πιο γρήγορα.
– 2ος Μύθος: Χρειάζεται πολύ νερό για να βράσεις μακαρόνια. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται τόσο νερό για να καλύψεις όλα τα μακαρόνια όχι να γεμίσεις την κατσαρόλα.
– 3ος Μύθος: Το αλκοόλ εξατμίζεται όταν μαγειρεύεται. Θα εξατμιστεί αλλά μόνο αν βράζεις το φαγητό σου για 3 ολόκληρες ώρες, ώστε να χαθεί όλο το αλκοόλ.
– 4ος Μύθος: Αν τσιγαρίσεις το κρέας χάνει τους χυμούς του. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει εδώ. Μπορεί να χαθεί λίγη από την ενυδάτωση του, αλλά έτσι μόνο θα γίνει πιο τραγανό και καραμελωμένο.
– 5ος Μύθος: Τα μικροκύματα καταστρέφουν την θρεπτική αξία: Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να ζεστάνεις, να ξεπαγώσεις ακόμα και να μαγειρέψεις ένα γεύμα. Κάθε φορά που ζεσταίνεις το φαγητό σου χάνει λίγο από την θρεπτική του αξία, αλλά ο φούρνος μικροκυμάτων μιας και είναι γρήγορο προκαλεί την λιγότερη ζημιά.
– 6ος Μύθος: Το φαγητό πρέπει να είναι 100% κρύο πριν μπει στο ψυγείο. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να μείνει πολύ ώρα εκτός ψυγείου ώστε να μην δημιουργηθούν βακτήρια.
– 7ος Μύθος: Αν καείς πρέπει αμέσως να βάλεις πάγο. Ο πάγος έχει την ιδιότητα να επισπεύδει την ζημιά στο δέρμα από το κάψιμο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις λίγο δροσερό και όχι παγωμένο νερό στην περιοχή που έκαψες, πχ στο χέρι σου για λίγα λεπτά και μετά χρησιμοποίησε ένα καθαρό επίδεσμο.