Skip to main content

Το κρασί είναι η μόνιμη απόδειξη ότι ο Θεός μας αγαπά και θέλει την ευτυχία μας”, τάδε έφη ο Βενιαμίν Φρανκλίνος και φυσικά δεν έχουμε παρά να τον πιστέψουμε! Εντελώς όμως!

 

Στο εμπόριο μπορείς να βρεις πολλών ειδών κρασιά και κάποια από αυτά, σε διόλου ευκαταφρόνητη τιμή, ενώ υπάρχουν κι άλλα που δεν ξεπερνούν (μπορεί και να μην φτάνουν) τα 10 ευρώ!

Είτε πρόκειται για προσωπική σας χρήση είτε για pre drinks σε σπίτι με φίλους, αρχίστε να κρατάτε σημειώσεις, η παρακάτω λίστα θα σας ευφράνει την καρδία!

 

Otazu Chardonnay, 2015 ~9 ευρώ

 

 

otazu-chardonnay-1507222314.jpg

 

 

Ένας άσπρος εσπεριδοειδής οίνος Señorío de Otazu (Navarra), αναζωογονητικός και εύγεστος, με εξαιρετική τιμή βάση ποιότητας που παραμένει πιστό στις αξίες του. Το συνδυάζετε με απεριτίφ, μαλακό τυρί ή σαλάτα!

 

 

Altico ~9 ευρώ

 

 

altico-estilo-2-1507204418_1.jpg

 

 

Το πρώτο 100% κρασί της σειράς Syrah/ Σιράζ της Jumilla φθάνει στις κάβες μας από τα οινοποιεία Carchelo. Φρέσκο και απαλό, με φρουτώδη γεύση που θυμίζει βιολέτα. Απλό και ιδανικό ακόμα και για το πιο απαιτητικό κοινό.

 

 

Hito Rosado 2016 ~ 6,50 ευρώ

 

hito-rosado-2016-2-jpg-1507204425.jpg

 

Το Bodegas Cepa 21 μας ταξιδεύει σε ροζέ διαθέσεις . Με περισσότερα αρώματα φρούτων και λιγότερο χρώμα, όπως υπαγορεύει η παράδοση, προσομοιάζοντας τον ερεθισμό των αισθήσεων που προκαλεί ο λευκός οίνος αλλά με ροζέ σπιρτάδα!

 

Semele, 2013 ~ 8 ευρώ

 

 

semele-jpg-1507205449.jpg

 

Το καλύτερο κρασί σε κλίμακα value for money, σύμφωνα με τον οδηγό Peñín 2017, ονομάζεται Semele και είναι ένα κόκκινο κρασί από τα οινοποιεία Montebaco από την ισπανική επαρχία Ribera del Duero.

 

Ένα από τα καλύτερα κρασιά της κατηγορίας “tempranillo”, με προσωπικότητα και μάλιστα βραβευμένο με χρυσό μετάλλιο στις Βρυξέλλες. Είναι εύγευστο, γλυκίζει, είναι ευκολόπιοτο, ένα σωστό ηδύποτο (όχι λικέρ) και πολύ οικονομικό! Ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα: ρύζι, λαχανικά, ζυμαρικά και κάθε είδους λευκά και κόκκινα κρέατα!

 

Finca Resalso 2016 ~ 7 ευρώ

 

emilio-moro-2016-finca-resalso-tempranillo-ribera-1507537244.jpg

 

 

Ο αμπελώνας που πήρε το όνομα του από αυτόν που φυτεύτηκε όταν ο Emilio Moro γεννήθηκε το 1932. Το Finca Resalso είναι ο “βενιαμίν” του οινοποιείου, στον οποίο κυριαρχεί η φρουτώδης γεύση μαζί με την λεπτότητα και την αυθεντικότητα της πρόωρης ωρίμανσης.

 

 

Καλή απόλαυση!