Τι πραγματικά συμβαίνει στην υγεία σου με την παρατεταμένη χρήση μαριχουάνας;

Ενώ όλοι ξέρουμε πως το κάπνισμα του τσιγάρου είναι το χειρότερο για την υγεία μας, ωστόσο το χόρτο της μαριχουάνας δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο για το πόσο επιβλαβές μπορεί να είναι για τον οργανισμό.

 

7 Συμβουλές για να βοηθήσεις κάποιον με αγχώδεις διαταραχές!

 

Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο  JAMA Ψυχιατρικής, υποστηρίζει δυναμικά πως η μαριχουάνα ουσιαστικά είναι λιγότερο βλαβερή για την υγεία μας γενικά απ΄όσο πιστεύουμε, εκτός όμως από την υγεία του στόματος.

Όταν οι ερευνητές σύγκριναν πάνω από 1,000 πολίτες της Νέας Ζηλανδίας οι οποίοι έκαναν χρήση μαριχουάνας με το ιατρικό τους ιστορικό, τα οποία ήταν συγκεντρωμένα σε περίοδο πάνω από 20 χρόνων, δεν βρήκαν καμία απολύτως συσχέτιση με τη χρήση μαριχουάνας,  σε αντίθεση με τις συνέπειες που είχε δημιουργήσει η νικοτίνη του τσιγάρου στους καπνιστές, οι οποίοι είχαν μειωμένο μεταβολισμό και λειτουργία των πνευμόνων, αύξηση φλεγμονής και πολλές πιθανότητες να αποκτήσουν κάποια καρδιακή πάθηση.

Ύστερα από την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η χρήση της μαριχουάνας το μόνο πρόβλημα που φαίνεται να προκαλεί στην υγεία του οργανισμού είναι η ουλίτιδα. Περίπου το 56% των ανθρώπων που έκαναν χρήση μαριχουάνας για πάνω από 15 χρόνια είχαν αποκτήσει περιοδοντικά προβλήματα συγκριτικά με το 14% των μη καπνιστών οι οποίοι είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ουλίτιδα.

 

Πως μπορεί η σόδα να επηρεάσει το πέος σου;!

 

Ενώ η ουλίτιδα είναι μια πάθηση που μπορεί να καταστρέψει τα δόντια σου και να σαπίσουν αν δεν την αντιμετωπίσεις με την ανάλογη θεραπεία, ωστόσο είναι ιδιαίτερα σοκαριστικό το γεγονός πως μόνο η συγκεκριμένη πάθηση στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού μπορεί να συνδεθεί με την χρήση μαριχουάνας, σύμφωνα με την εκτετεμένη έρευνα των ερευνητών για πάνω από δυο δεκαετίες. Κρατάμε φυσικά τις επιφυλάξεις μας για το μέλλον!

Σίγουρα μια συνολική ζημιά στην υγεία του οργανισμού δεν είναι εμφανή στην παραπάνω έρευνα, πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε πως η παρατεταμένη χρήση της μαριχουάνας μπορεί να έχει κάποιες βλαβερές συνέπειες, σύμφωνα με τη θεωρία του Avshalom Caspi, καθηγητή της ψυχολογίας και της νευροεπιστήμης από το πανεπιστήμιο Ντιουκ.

 Μια νέα έρευνα προειδοποιεί πως προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει τη χρήση μαριχουάνας με αυξημένες πιθανότητες τραυματισμού και ατυχημάτων, με βρογχίτιδα, σοβαρές καρδιαγγειακές παθήσεις, μεταδοτικές ασθένειες, καρκίνο και ψυχολογικά προβλήματα υγείας.

Μέχρι όμως να γίνει επιπλέον έρευνα πάνω στο συγκεκριμένο αμφιλεγόμενο θέμα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η παρατεταμένη χρήση μαριχουάνας στην υγεία του οργανισμού.

 

Τι μπορεί να δείχνουν οι ημικρανίες για την υγεία σου;