Οι άντρες που πάσχουν από τριχόπτωση μπορούν να σωθούν από τον καρκίνο του προστάτη

Κατά τη διάρκεια της ζωής τους, τουλάχιστον οι μισοί Βρετανοί θα βιώσουν μια μορφή αρσενικής φαλάκρας - και αυτό θα μπορούσε να είναι η σωτηρία τους. Αυτό οφείλεται στο ότι η λήψη μιας κοινής θεραπείας για την απώλεια του τριχώματος μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή του καρκίνου του προστάτη.

Μια μελέτη από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Chungbuk στη Νότια Κορέα έδειξε ότι οι άντρες που λαμβάνουν το φάρμακο κατά της φαλάκρας που ονομάζεται finasteride είδαν τα επίπεδα PSA τους να μειώνονται κατά το ένα τρίτο.

 

Η γονιμότητα των αντρών μειώνεται και δεν ξέρουμε, ακόμα, γιατί;

Το PSA είναι το ειδικό αντιγόνο που παράγεται από τα κύτταρα του προστάτη και έχει συνδεθεί από καιρό με υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη. Το Finasteride πωλείται ως "Propecia" και λειτουργεί με τη διακοπή της παραγωγής μιας ορμόνης που ονομάζεται dihydrotestosterone που μπορεί να βλάψει τους θύλακες των τριχών.

Το πανεπιστήμιο ανέλυσε 1.379 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπεία για απώλεια τρίχας ανδρογενετικής αλωπεκίας. Ο επικεφαλής ερευνητής Ho Won Kang σημείωσε ότι μαζί με τη βελτίωση της τριχοφυΐας τα επίπεδα PSA μειώθηκαν κατά 27,8%.

Πρόσθεσε: "Οι περισσότεροι ασθενείς (79,3%) έδειξαν μείωση του PSA. Σημαντικές μειώσεις του PSA παρατηρήθηκαν ακόμη και μετά από βραχυπρόθεσμη θεραπεία διάρκειας τριών έως έξι μηνών. "

 

Τα καλύτερα gadget που μπορείς να αγοράσεις αυτή τη στιγμή

 

Ο Δρ Chris που εξειδικεύεται στη νόσο ενθαρρύνει τους άνδρες να κάνουν τεστ καρκίνου του προστάτη. "Τα αυξημένα επίπεδα PSA είναι συχνά ένας καλός δείκτης για ένα πρόβλημα με τον αδένα του προστάτη. Μια υψηλή ανάγνωση μπορεί να ανιχνεύσει την παρουσία καρκίνου του προστάτη και μπορεί επίσης να ανιχνεύσει ένα διευρυμένο ή φλεγμονώδες προστάτη, αναφέρει»

Περισσότεροι από 42.000 άνδρες διαγιγνώσκονται με καρκίνο του προστάτη στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο - ένας στους οκτώ άνδρες θα διαγνωστεί με αυτό κατά τη διάρκεια της ζωής τους.