7 Λόγοι για να γίνεις πρωινός τύπος (εάν δεν είσαι)

Ξυπνάς με τις κότες, ενθουσιασμένος για να ξεκινήσεις την ημέρα σας; Αισθάνεσαι ότι έχεις την καλύτερη δυνατή απόδοση όταν φτάνεις στο γραφείο; Όταν οι φίλοι σας συζητούν για προβλήματα ύπνου, υπερένταση, αϋπνίες και ξενύχτια, δεν καταλαβαίνετε για τι μιλάνε; Αν ναι, τότε φίλε μου, ανήκεις σε μια σπάνια φυλή, φίλε μου. Είσαι πρωινό πρόσωπο.

 

Για καλή σας τύχη, υπάρχουν πολλά «αποδεικτικά στοιχεία» που δείχνουν ότι το να είσαι πρωινός τύπος σας είναι ευεργετικό για την ποιότητα της ζωής σας. Παρακάτω αφήνουμε την επιστήμη να μιλήσει από μόνη της για τους λόγους:

 

Τρως ισορροπημένο πρωινό

 

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο ο κόσμος πιστεύει ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα: όχι μόνο γιατί αφυπνίζει το μεταβολισμό, αλλά επίσης δίνει στο σώμα και στον εγκέφαλο ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά για να σας βοηθήσουν να είστε παραγωγικός καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 

"Η κατανάλωση ενός πλούσιου πρωινού με πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει στην κπαραγωγή ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που βοηθάει να ελέγχει τα κέντρα ψυχαγωγίας του εγκεφάλου σας και εξισορροπεί την κορτιζόλη της ορμόνης του στρες", εξηγεί ο Brandon Mentore, προπονητή, επαγγελματίας ιατρός και αθλητικός διατροφολόγος. Αυτό δεν συμβαίνει για τους νυκτόβιους που είναι πιο πιθανό να αρπάξουν ένα ντόνατ σε κίνηση - ή χειρότερα, να ξεπεράσουν το πρωινό εντελώς.

 

Έχεις χρόνο να γυμναστείς πριν πας στη δουλειά

 

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, το σώμα βρίσκεται σε άριστη κατάσταση για κίνηση. Το σώμα μας παράγει περισσότερη τεστοστερόνη το πρωί και αυτά τα αυξημένα επίπεδα μπορούν να βοηθήσουν στην εξάσκηση των μυών και την ανάπτυξη, σύμφωνα με ειδικούς.

Επιπλέον, οι ασκήσεις μέτριας έντασης όπως το cardio, είναι οι καλύτερες για αυτή την ώρα της ημέρας, καθώς αν κάποιος πρόκειται να σηκώσει βάρη, είναι προτιμότερο να το καθυστερήσει για άλλη στιγμή μέσα στη μέρα που η θερμοκρασία του σώματος είναι αυξημένη και οι αρθρώσεις και οι τένοντες θερμαίνονται.

 

Απολαμβάνεις φυσικό φως και αισθάνεσαι ευεξία

 

Όταν ξυπνάτε νωρίς για να δείτε την ανατολή, είστε εκτεθειμένοι σε πολύ περισσότερο ηλιακό φως καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η σημασία του φυσικού πρωινού φωτός υποστηρίζεται από την επιστήμη.

Μια μελέτη από τη Northwestern Medicine έδειξε ότι ο χρόνος, η ένταση και η διάρκεια της έκθεσης του φωτός σας κατά τη διάρκεια της ημέρας συνδέονται με το βάρος: οι άνθρωποι που πέρναγαν το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής τους έκθεσης σε μέτρια έντονο φως το πρωί είχαν ένα σημαντικά χαμηλότερο σώμα δείκτη μάζας (ΔΜΣ) από αυτούς που «λάμβαναν» το μεγαλύτερο μέρος της φωτεινής τους έκθεσης αργότερα την ημέρα. "

 

Επιπλέον, η έκθεση στο φυσικό φως έχει συνδεθεί με την αύξηση των επιδόσεων στο χώρο εργασίας και τη συνολική σωματική και ψυχική ευεξία.

 

Θα κοιμηθείς καλύτερα το βράδυ

 

Εάν κοιμάστε σταθερά 7 - 9 ώρες το βράδυ, όπως συνιστάται, το early morning wake up βοηθάει το σώμα σε συνδυασμό με τα δικά σας πρότυπα ύπνου. Ο κιρκαδικός ρυθμός μας ενθαρρύνει φυσικά το σώμα μας να ηρεμήσει το σούρουπο, να κοιμηθεί το βράδυ και να εγερθεί όταν βγει ο ήλιος.

 

Δε θα χρονοτριβείς

 

Αν είσαι νυχτερινή κουκουβάγια, μπορείς να αναβάλλεις σημαντικά καθήκοντα για αργότερα το βράδυ. Αλλά το πρωί σε περιμένει ο καφές, η δουλειά, το αφεντικό σου και ένα βουνό πράγματα που πρέπει να φέρεις σε πέρας κι εκεί ξεκινά το πραγματικό μαρτύριο.

Όταν ξυπνάς νωρίς, έχοντας κοιμηθεί επαρκείς ώρες και καλά, ενεργοποιείσαι και πιο γρήγορα και πιο ομαλά και φυσικά βελτιώνονται και οι επιδόσεις σου και οι εργασιασκές συνθήκες.

 

Eίσαι πιο χαρούμενος

 

Ερευνητές του πανεπιστημίου RWTH Aachen στη Γερμανία διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι-κουκουβάγιες διατρέχουν στην πραγματικότητα περισσότερο κίνδυνο για να εμφανίσουν κατάθλιψη (και όλα αυτά μεταμεσονύχτια googling που κάνουμε, σίγουρα δεν κάνουν καλό στην ψυχική μας υγεία.

Η έλλειψη ύπνου και οι διαταραγμένοι κύκλοι ύπνου έχουν επίσης συνδεθεί με την κατάθλιψη. Η στέρηση ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη που μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη στέρηση ύπνου που μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη κατάθλιψη ... είναι ένας φαύλος κύκλος.

 

Είσαι πιο επιτυχημένος στη δουλειά

 

Το να ρυθμίζεις το ξυπνητήρι σου για μία ή δύο ώρες νωρίτερα, μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να ανελιχθείς επαγγελματικά. Μια μελέτη που διεξήγαγε ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Education στη Χαϊδελβέργη διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι που αποδίδουν καλύτερα τις πρωινές ώρες, έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχημένης καριέρας.

 

Ο Don Vaughn, ένας νευροεπιστήμονας και σύμβουλος δεδομένων στο Santa Clara UCLA, συμφωνεί, προσθέτοντας ότι το πρωί είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να επικεντρωθεί το μυαλό μας πριν ξεκινήσουν οι αποσπάσεις, οι ενοχλήσεις και τα εμπόδια που συνατούμε μέσα στη μέρα.

 

"Αν και μπορούμε να βγάλουμε αρκετή δουλειά το βράδυ, το πρωί διαθέτει ένα πλεονέκτημα που πολλοί από εμάς χαραμίζουν.