Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης;

0
7587

Αρκετά συχνά στη διάρκεια της ζωής του ένας άντρας προσπαθεί να σιγουρευτεί αν είναι εντάξει, αν είναι υγιής και κυρίως αν έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν άντρα, όπως ας πούμε η τεστοστερόνη στον οργανισμό του!

Αρκετά συχνά βλέπουμε τους άνδρες να ανησυχούν και να προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις αλλαγές που παρατηρούν στο σώμα τους εξαιτίας ακριβώς αυτής της αντρικής ορμόνης. Και μπορεί η μείωση της τεστοστερόνης να έρχεται απολύτως φυσιολογικά με την γήρανση, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που και οι νέοι άντρες εμφανίζουν έλλειψή της.

Αν λοιπόν παρατηρήσετε κάποια από τα ακόλουθα, καλό θα ήταν να ελέγξετε τα επίπεδα της τεστοστερόνης σας:

Πέος: 5 τρόποι να μάθεις αν είναι καλά στην υγεία του

Μειωμένη διάθεση για σεξ: Σίγουρα με την πάροδο των χρόνων καθώς ο άνδρας φτάνει, αλλά και ξεπερναει την 3η δεκαετία της ζωής του θα παρατηρήσει αλλαγές. Η σεξουαλική επιθυμία, η διάθεση για να κάνει σεξ δηλαδή, μπορεί να ελαττωθεί.  Όταν λοιπόν, κυρίως σε μικρή ηλικία χάσει την όρεξή του για σεξ, είναι μια πολύ μεγάλη ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά.

Στυτική δυσλειτουργία: Ο άνδρας αρχίζει και αντιμετωπίζει προβλήματα στο να αποκτήσει ή ακόμη και να διατηρήσει την στύση του. Επίσης επηρεάζονται αρνητικά και οι πρωινές του στύσεις.

Μειωμένη ποσότητα σπέρματος: Ο άνδρας παρατηρεί ότι η ποσότητα του σπέρματός του είναι μικρότερη.

Απώλεια μαλλιών: Όσο και αν είναι πιο αποδεκτό στον άνδρα καθώς μεγαλώνει να χάνει τα μαλλιά του, καλό είναι να ελέγξει την τεστοστερόνη του καθώς επηρεάζει την ανάπτυξη της τρίχας και το πόσο δυνατή θα βγει, αλλά και το αν θα διατηρηθεί στο κεφάλη του.

Απώλεια μυϊκής μάζας: Ο άνδρας αισθάνεται ότι χάνει τη δύναμή του, έχει λιγότερη ενέργεια, ενώ παράλληλα βλέπει και την μυϊκή του μάζα να ελαττώνεται.

Αύξηση του βάρους: Ο άνδρας παρατηρεί ότι πολύ πιο εύκολα μαζεύει λίπος στη κοιλιά του ή στο στήθος, ενώ και το βάρος του αρχίζει και αυξάνεται πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με πριν.

Διαταραχές στον ύπνο: Ο ύπνος του διαταράσσεται και είναι διακοπτόμενος και ανήσυχος.

Επιβράδυνση στις γνωστικές λειτουργίες: Μπορεί να είναι δύσκολο να συγκεντρώσει την σκέψη του.

Οστεοπενία ή ακόμα και οστεοπόρωση: Τα οστά γίνονται πιο ευάλωτα σε κατάγματα, πιο εύθραυστα.

Φίλε άνδρα δώσε προσοχή: Έτσι θα δεις το πέος σου να μεγαλώνει, με απόλυτα φυσικές μεθόδους!