Όλες οι απαντήσεις στα προβλήματα σου μπορεί να ρέουν στις φλέβες σου χωρίς να το ξέρεις.. Αν έχεις πάρει ποτέ φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπίσεις την κατάθλιψη σου, πιθανότατα να έχεις ακούσεις πως μια δοκιμή είναι ικανή για να διαπιστώσεις αν λειτουργεί αποτελεσματικά σε σένα ή όχι. Επειδή όμως μπορεί να πάρει βδομάδες για να δεις τις επιδράσεις ενός νέου φαρμάκου πάνω σου, το προτιμότερο είναι να δοκιμάσεις την παρακάτω προσέγγιση που έχει βοηθήσει σχεδόν το μισό πληθυσμό από άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη.
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Δείτε ποια ασθένεια στραβώνει το πέος
Μια διαφορετική προσέγγιση που σε βοηθάει να μειώσεις το ρίσκο του να χάνεις χρόνο και χρήματα σε φάρμακα που δεν λειτουργούν, και μπορεί να επιταχύνει την ανάρρωση σου σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Neuropsychopharmacology. Είναι ένα απλό τεστ αίματος που μπορεί να προβλέψει τα επίπεδα που επηρεάζουν τον οργανισμό σου τα αντικαταθλιπτικά που παίρνεις, αν σε κάνουν δηλαδή να νιώθεις καλύτερα ή όχι και αυτό το προβλέπει πριν ακόμα πάρεις την φαρμακευτική αγωγή.
Στην συγκεκριμένη μελέτη οι ερευνητές συγκέντρωσαν τα αποτελέσματα των τεστ αίματος και τα επίπεδα φλεγμονής τους από 142 άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη και διαπίστωσαν πως οι άνθρωποι που είχαν λιγότερα επίπεδα φλεγμονής στο αίμα τους ήταν οι μόνοι που τους βοήθησαν τα χάπια. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα άτομα που είχαν υψηλότερα επίπεδα φλεγμονής δεν είχαν κάποια επίδραση στη φαρμακευτική αγωγή αλλά ότι μπορεί να έχουν μια πιο γρήγορη ανταπόκριση και να επιταχυνθεί η ανάρρωση τους με έναν συνδυασμό αντικαταθλιπτικών και αντιφλεγμονώδη χαπιών.
Φυσικά χρειάζεται περισσότερη έρευνα πριν το τεστ αίματος γίνει ευρέως γνωστό για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, μια πάθηση όπου επηρεάζει πάνω 15 εκατομμύρια ενήλικες τον χρόνο σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες. Μέχρι όμως οι ερευνητές καταλήξουν στο τελικό αποτέλεσμα, το προτιμότερο θα ήταν να συμβουλευτείς τον γιατρό σου και να τον ρωτήσεις σχετικά με το τεστ αίματος αν υποφέρεις και εσύ από κατάθλιψη και δεν βλέπεις κάποια διαφορά με την φαρμακευτική αγωγή που παίρνεις. Υπάρχει ελπίδα!
Πόσο πρέπει να κοιμούνται οι άντρες για να μειώσουν τον κίνδυνο διαβήτη