Ένα ποτήρι αλκοόλ τη μέρα αρκεί να τα φτάσεις τα 90!

O Francisco Núñez Olivera, ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους στον κόσμο, πέθανε πρόσφατα στην αρκετά ώριμη ηλικία των 113 ετών. Στα “χρυσά του χρόνια” λέγεται ότι απολάμβανε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί κάθε μέρα. Ο άνθρωπος μάλλον είχε ανακαλύψει το ελιξήριο της ζωής.

 

 

old-1517925663.jpg

 

 

Μια νέα έρευνα έδειξε ότι κατά κάποιο τρόπο, το να πίνετε αλκοόλ πάνω από την ηλικία των 90 ετών μειώνει τις πιθανότητες θανάτου. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση δύο ποτηριών μπύρας ή κρασιού ημερησίως, αυξάνει τις πιθανότητές σας να ζήσετε περισσότερο κατά 18%.

 

 

Επιπλέον, έχει μια πιο θετική επίδραση στη μακροζωία σε άτομα ηλικίας άνω των 90 ετών απ’ ότι η καθημερινή φυσική άσκηση. Συμπέρασμα: Το αλκοόλ κάνει καλό τώρα και με την υπογραφή της επιστήμης!

 

Προφανώς η άσκηση και η γυμναστική γενικά κάθε άλλο παρά κακό κάνει και ειδικά για κάποιον που έχει μπει στη δεκαετία των 90s. Τα αποτελέσματα της μελέτης ανέφεραν ότι οι 90άρηδες που αθλούνταν 15 έως 45 λεπτά την ημέρα μείωναν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 11 τοις εκατό!

 

 

drinking_alcohol_could_be_one_of_the_keys_to_living_past_90_1519389284_725x725.jpeg

 

 

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από τη δρ Claudia Kawas του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, η οποία πραγματοποίησε έρευνα σε περισσότερους από 1.600 ανθρώπους 90 χρονών, ξεκινώντας από το 2003. "Δεν έχω καμία εξήγηση γι 'αυτό, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ ενισχύει τη μακροζωία", δήλωσε η ίδια, σύμφωνα με την US News and World Report.

 

 

Ακόμα, η έρευνα της Kawas διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 90 ετών έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο αν ήταν ελαφρώς υπέρβαροι, αλλά όχι παχύσαρκοι. "Δεν είναι κακό να είσαι κοκαλιάρης όταν είσαι νέος, αλλά είναι πολύ κακό να είσαι κοκαλιάρης όταν είσαι μεγάλος", είπε.

 

 

Τελικό συμπέρασμα: Συνέχισε να παίρνεις βάρος (όχι πολύ εννοείται), συνέχισε να πίνεις δύο ποτήρια μπύρα ή κρασί τη μέρα και απόλαυσε έναν αιώνα ευ ζην και απόλαυσης!