Τους συναντάμε παντού. Είναι οι τύποι που κάθονται στο τραπέζι και … χιονίζουν το πιάτο τους με αλάτι. Συνήθως γελάνε στις παραινέσεις των συνδαιτυμόνων τους για το πόσο επιβλαβής είναι η συνήθεία τους. Μέχρι που κάποτε τους το επιβεβαιώνει ο γιατρός. Και τότε πράγματι δεν το αντιμετωπίζουν με χαμόγελο.
Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού στο φαγητό είναι υπεύθυνη για αρκετά προβλήματα υγείας. Και οι άνθρωποι που αναγκάζονται να αλλάξουν συνήθεια απότομα για ιατρικούς λόγους, δυσκολεύονται αφόρητα να δοκιμάσουν ανάλατα φαγητά. Κι η τεχνολογία ήρθε να δώσει τη λύση με την βοήθεια της Επιστήμης. Οι Ιάπωνες κατασκεύασαν έναν …απενοχοποιημένο τρόπο να «αλατίσουν» το φαγητό όσων προσέχουν τη διατροφή τους. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό πιρούνι που δημιουργεί την αίσθηση της αλμυρής γεύσης στο στόμα με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς όμως πραγματικά να αλατίζει το φαγητό.
Νέα δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων μέσω Facebook – Πως να στέλνεις μέχρι και €500 ημερησίως
Η ιδέα ανήκει στον δόκτωρα Hiromi Nakamura από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο και βασίζεται στο γεγονός ότι οι κάλυκες της ανθρώπινης γλώσσας μπορούν νε επηρεαστούν από μικρές δόσεις ηλεκτρικού ρεύματος. Το πιρούνι που κατασκευάστηκε με αυτή τη λογική δουλεύει με μπαtαρίες και επηρεάζει την γλώσσα έτσι ώστε να νιώθει την τροφή που καταναλώνει όσο αλατισμένη την προτιμά. Το ιδιότυπο gadget απευθύνεται σε όσους πρέπει να ελαττώσουν ή να κόψουν το αλάτι για λόγους υγείας, όπως είναι οι υπερτασικοί.
Το νέο ψωμί έρχεται και είναι … μωβ!!! Υγιεινό, εύπεπτο και superfood
Το πιρούνι λειτουργεί χωρίς επαναφόρτιση για 6 ώρες, έχει τρία επίπεδα διέγερσης που κανονίζουν το βαθμό του αλμυρού ή του ξινού στη γεύση, ανάλογα με την ηλικία και τις διατροφικές συνήθειες του χρήστη.
Πηγή: Telegraph