Μπορεί να επιλέγεις τις πιο υγιεινές τροφές, αλλά ο τρόπος που τις καταναλώνεις πιθανόν να έχει διαφορετικά αποτελέσματα.
– Ρίχνεις το σκόρδο άκοπο: Λάθος. Το σκόρδο, βάσει ερευνών έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και για την μέγιστη απόδοση του καλό θα είναι είτε να το ψιλοκόβεις είτε να λιώνεις και να το αφήνεις τουλάχιστον 10′ πριν το ρίξεις στο φαγητό ώστε να απελευθερωθούν οι ευεργετικές του ουσίες.
– Βράζεις ή τηγανίζεις το μπρόκολο: Λάθος. Για να μπορέσει το μπρόκολο να διατηρήσει την βιταμίνη C που περιέχει, τις αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές του ιδιότητες, είναι καλύτερα να μαγειρεύεται στον ατμό.
– Αφαιρείς το νερό από το γιαούρτι: Λάθος. Κι όμως, το νερό που πετάς είναι στην πραγματικότητα ορός γάλακτος και περιέχει πρωτεΐνη, βιταμίνη Β12, ασβέστιο και φώσφορο. Έτσι την επόμενη φορά αντί να το πετάξεις, ανακάτεψε το! Επίσης να θυμάσαι ότι αν μαγειρευτεί το γιαούρτι χάνει από την θερμοκρασία τα προβιοτικά του οφέλη, αλλά παραμένουν η πρωτεΐνη, το ασβέστιο και η βιταμίνη D.
– Ρίχνεις γάλα στο μαύρο τσάι: Λάθος. Για να λάβεις όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες καλό είναι να το πιεις σκέτο. Αν οι πρωτεΐνες του γάλακτος αναμειχθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, δυσκολεύεται το σώμα να τις απορροφήσει.
5 τρόφιμα που πιστεύεις ότι είναι υγιεινά, αλλά δεν είναι