Τι πρέπει να γνωρίζεις για τη μεταβολική διατροφή

Η μεταβολική διατροφή είναι η μελέτη του τρόπου με τον οποίο η διατροφή επηρρεάζει το μεταβολισμό του οργανισμού. Κάθε άτομο έχει το δικό του μοναδικό μεταβολισμό, ο οποίος είναι ο τρόπος επεξεργασίας των διατροφικών στοιχείων. Η μεταβολική διατροφή αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες και βοηθάει ένα άτομο να διαχειριστεί τον εαυτό του από διατροφική άποψη.

 

Η μεταβολική διατροφή είναι παρόμοια με άλλα είδη αθλητικής διατροφής, όπου ειδικοί διατροφολόγοι αναπτύσσουν ενδελεχή πλάνα διατροφής και στρατηγικές για τους αθλητές προκειμένου να συμπληρώνουν τις αγωνιστικές τους ανάγκες. Αντίθετα, όμως, οι μελέτες στη μεταβολική διατροφή συχνά αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τα άτομα να χάσουν βάρος ή να διορθώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες. Οι ειδικοί διατροφολόγοι μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα να αναγνωρίσουν τις δικές τους μεταβολικές τάσεις και να αναπτύξουν ένα καλό μεταβολικό σχέδιο για τη γενική υγεία.

 

Πρώτο Ραντεβού: Συμβουλές για να το κάνεις σωστά!

O σωστός τρόπος για να καθαρίζεις το δέρμα σου!

Πολλά από αυτά που εμπλέκονται στη μεταβολική διατροφή βασίζονται σε αυτό που πολλοί καλούν μεταβολικό τύπο. Οι επαγγελματίες βοηθούν τους πελάτες να βρουν δεδομένα σχετικά με τον μοναδικό μεταβολικό τύπο τους, ο οποίος καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα χειρίζεται οποιαδήποτε δίαιτα. Τα άτομα μπορούν να δημιουργήσουν ένα μεταβολικό προφίλ που μπορεί να πει πολλά για το πώς το σώμα τους επεξεργάζεται συγκεκριμένα τρόφιμα και θρεπτικά συστατικά.

Οι επαγγελματίες βοηθοί διατροφής χρησιμοποιούν κουίζ και άλλα αναλυτικά εργαλεία για να λάβουν λεπτομερή ανάλυση του μεταβολικού τύπου ενός ατόμου. Μερικά από τα βασικά στοιχεία είναι η οξύτητα και η αλκαλικότητα του σώματος, ο οξειδωτικός ρυθμός (πώς το σώμα μεταβολίζει τα τρόφιμα), ο τύπος σώματος και πολλά άλλα. Ορισμένες μεταβολικές διαγνώσεις μπορούν να εντοπίσουν συγκεκριμένα στοιχεία διατροφής όπως το κόκκινο κρέας, το αλάτι ή άλλα πράγματα που οι ειδικοί θεωρούν ως μεταβολικά ερεθίσματα.

Η περισσότερη μεταβολική έρευνα επικεντρώνεται σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και γενικά είδη τροφίμων που παρέχουν καύσιμα για το σώμα. Οι ειδικοί εξετάζουν τα άτομα που είναι ταχύτερα ή πιο αργά οξειδωτικά για να δουν τι μπορεί να είναι η βέλτιστη διατροφή για ένα συγκεκριμένο μεταβολισμό. Αυτή η υπηρεσία αποτελεί συχνά μέρος ενός ολοκληρωμένου διατροφικού σχεδίου για κάποιον που θέλει να αλλάξει τη διατροφή του για να βελτιώσει την υγεία του.