Η καρύδα περιέχει περισσότερα κορεσμένα λιπαρά ακόμη και από το βούτυρο, με αποτέλεσμα οι διατροφολόγοι να προειδοποιούν πως η κατανάλωση καρύδας μπορεί να μπλοκάρει τις αρτηρίες σου.
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την κατανάλωση αυγών! Τι δείχνουν οι έρευνες;
Παρ΄ όλο όμως που η καρύδα είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, φαίνεται πως έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία της καρδιάς.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ο εξής: Περισσότερο από το 50% των κορεσμένων λιπαρών είναι λαυρινικό οξύ.
Μια πρόσφατη ανάλυση 60 ερευνών που είχαν δημοσιευτεί στο American Journal of Clinical Nutrition, ανακάλυψε πως παρ’ όλο που το λαυρινικό οξύ αυξάνει τη κακή χοληστερόλη του οργανισμού, ωστόσο τείνει να αυξάνει ακόμη περισσότερο τη καλή χοληστερόλη.
Οπότε αυτό σημαίνει πως περιορίζει τον κίνδυνο να εμφανίσεις καρδιακά προβλήματα.
Το υπόλοιπο των κορεσμένων λιπαρών που εμπεριέχονται στην καρύδα, φαίνεται πως έχει ελάχιστη έως καθόλου επίδραση στα επίπεδα της χοληστερόλης.
Δυστυχώς όμως υπάρχουν πολλές θεωρίες που υποτιμούν τα θρεπτικά οφέλη της καρύδας. Για το λόγο αυτό αν σου αρέσει η γεύση της, μπορείς να την καταναλώνεις άγλυκη ως σνακ και να βελτιώσεις την υγεία της καρδιάς σου!