Skip to main content

Για χρόνια υπάρχουν πολλές θεωρίες που υποστηρίζουν πως πρέπει να αποφεύγουμε το τυρί κρέμα ή έστω να τρώμε τη light version του. Αυτό συμβαίνει, επειδή το 90% των θερμίδων που περιέχει, αποτελείται από λιπαρά και τα μισά από αυτά τουλάχιστον είναι κορεσμένα.

 

Τα οφέλη της καρύδας στην υγεία της καρδιάς!

Σίγουρα το ποσοστό των λιπαρών είναι αρκετά υψηλό, ωστόσο το συνολικό ποσοστό δεν είναι τόσο βλαβερό όσο νομίζεις. Σκέψου πως μια μερίδα τυρί κρέμα είναι περίπου 2 κουταλιές.

Αυτή η ποσότητα περιλαμβάνει περίπου 52 θερμίδες, σχεδόν οι μισές θερμίδες περίπου που εμπεριέχεται σε μια κουταλιά μαγιονέζα και λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από όσα υπάρχουν σε ένα ποτήρι συμπυκνωμένο πλήρες γάλα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι, πως το τυρί κρέμα είναι παρόμοιο με το βούτυρο, το οποίο σημαίνει πως η κατανάλωση φυσικών ζωικών λιπαρών δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο τα τρανς λιπαρά (ακόρεστα λίπη).

Επιπλέον, τα φουλ λιπαρά έχουν πολύ καλύτερη γεύση από τα προϊόντα διαίτης με λίγα έως καθόλου λιπαρά, τα οποία ωστόσο είναι πλούσια σε υδατάνθρακες. Οπότε κάνε ελεύθερα τις παρασπονδίες σου χωρίς ενοχές!

 

Βούτυρο: Πόσο ωφέλιμο είναι για την υγεία σου;