Η νηστεία έχει και τα καλά της. Λιγότερες θερμίδες, αποτοξίνωση, ελαφριά διατροφή και ποικιλία από τροφές χωρίς … αμαρτίες. Όμως αυτές οι μέρες ακι κυρίως η βραδιά της Ανάστασης είναι η αρχή της… καταστροφής της προσεγμένης διατροφής σου!
Και επειδή όπως και να το κάνουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα, η διατροφή της νηστείας έχει περισσότερα θετικά από ότι αρνητικά, δεν θα ασχοληθούμε με αυτή, αλλά με τη βραδιά της Ανάστασης που είναι η αρχή της … άκρατης υπερβολής!
Fat Burning Diet: Η απόλυτη δίαιτα για χάσιμο λίπους
1. Με πρώτη και καλύτερη τη μαγειρίτσα. Η βαριά σούπα με τα συκωτάκια και τα εντόσθια είναι ουσιαστικά ο προάγγελος ανάμεσα στη νηστεία και την κρεατοφαγία που θα ακολουθήσει. Και μόνη της θα μας πρόσθετε απλώς 600 θερμίδες, αλλά συνήθως συνοδεύεται με όλα τα γύρω -γύρω της Πασχαλιάς, δηλαδή αυγά, τσουρέκια, καλιτσούνια, κουλουράκια κ.λ.π. Το … κυριότερο μειονέκτημα της μαγειρίτσας δεν είναι τόσο οι θερμίδες της, όσο η πρώτη ισχυρή δόση χοληστερόλης που δίνει στον οργανισμό.
2. Η μέρα του Πάσχα έχει το παραδοσιακό σουβλιστό αρνί ή κατσίκι, που είναι δύο πηγές πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας. Επειδή όμως τα ζώα που επιλέγουμε είναι νεαρά, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πουρίνες, που παράγουν σημαντικό ποσοστό ουρικού οξέος. Είναι ενδεικτικό ότι τα 100 γραμμάρια άψητου κρέατος (αρνιού ή κατσικιού) δίνουν περίπου 370 θερμίδες, με μεγάλα ποσοστά λίπους.
3. Τα κόκκινα αυγά του Πάσχα θέλουν μέτρο, κάθε αυγό, μέτριου μεγέθους μας δίνει περίπου 75-80 θερμίδες, που συνοδεύονται από 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, 5 γραμμάρια λίπους και κυρίως 215-230 mg χοληστερίνης. Τα δε, πασχαλινά κουλουράκια έχουν κατά μέσο όρο 180-200 θερμίδες ανά τεμάχιο.