Skip to main content

Τώρα το καλοκαίρι την απολαμβάνεις παγωμένη, σε ψηλό ποτήρι, με πολύ ή με λίγο αφρό, ξανθιά ή μαύρη, πικρή ή γλυκιά, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και στο καθημερινό τραπέζι. Έχεις ακούσει τόσα γι’ αυτήν αλλά εμείς θα σε βοηθήσουμε να μάθεις τι ισχύει και τι όχι!

1.      Παχαίνει ; Η απάντηση είναι όχι ειδικά αν πίνεις με μέτρο. Μάλιστα έχει λιγότερες θερμίδες και από το κρασί. Αποτελείται από 93% νερό, κριθάρι, μαγιά, δημητριακά, η περιεκτικότητα της σε αλκοόλ είναι ιδιαίτερα χαμηλή και διαθέτει πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

2.      Πίνεται μόνο παγωμένη; Ανάλογα την μπύρα. Η μαύρη καλό είναι να πίνεται κρύα αλλά όχι παγωμένη. Οι ξανθές μπύρες όμως απολαμβάνονται καλύτερα παγωμένες.

3.      Σε ξεδιψάει; Μόνο αν δεν έχει πολύ αλκοόλ και ζάχαρη. Μπορεί όμως να σε ενυδατώσει πιο γρήγορα και από νερό, ειδικά μετά την άσκηση και την άθληση.

4.      Η μπύρα χωρίς αλκοόλ, δεν έχει καθόλου αλκοόλ; Όταν έχει ποσοστό κάτω από 0,5% θεωρείται χωρίς αλκοόλ.

Ενίσχυσε φυσικά τον οργανισμό σου!

5.      Δίνει λάμψη στα μαλλιά; Μόνο αν χρησιμοποιείς μπύρα σιταριού μη παστεριωμένη και όχι του εμπορίου.

6.      Βοηθά στον ύπνο; Κι όμως έχει ηρεμιστικές ιδιότητες, λόγω του φυτικού ενζύμου που περιέχει.

7.      Κάνει καλό στην υγεία; Με τις πολύτιμες βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχει, προστατεύει τον οργανισμό από καρδιακές παθήσεις και τη θρόμβωση. Η παρουσία του λυκίσκου, καταπολεμά ορισμένες μορφές καρκίνου. Χάρη στην αιθανόλη που περιέχει, μπορεί να καταπολεμήσει την οστεοπόρωση. Και η υψηλή περιεκτικότητα της σε ασβέστιο και μαγνήσιο μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης πέτρας στα νεφρά.

Μπορεί η μπύρα να διαφέρει από άλλα ποτά, αλλά δεν παύει να περιέχει αλκοόλ, οπότε να θυμάσαι: “Παν μέτρον άριστον” ως προς την κατανάλωση της. Η υπερκατανάλωση της μπορεί να σου προκαλέσει μέθη, οπότε 1-2 ποτήρια ανά μέρα ή ανά δύο ημέρες είναι ιδανικό για να απολαύσεις αυτό το ωφέλιμο πότο. 

Τα 8 σημαντικότερα διατροφικά λάθη!