Στο πλαίσιο μιας νέας επιστημονικής μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση NeuroImage, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι κατάφεραν να εντοπίσουν μια ομάδα τροφών που ωφελεί σημαντικά τη γνωστική απόδοση –την εξυπνάδα δηλαδή– και να περιγράψουν τους μηχανισμούς μέσω των οποίων συμβαίνει αυτό.
Δείτε επίσης:
8 mirrorless φωτογραφικές μηχανές κάτω από 500 ευρώ
Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, οι τροφές που είναι πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (MUFAs) συνδέονται με την ευφυΐα και η σχέση αυτή καθοδηγείται από την επίδραση των λιπαρών στην οργάνωση του δικτύου προσοχής και συγκέντρωσης του εγκεφάλου.
Προϊόντα πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα είναι τα εξής:
– ελιές & ελαιόλαδο
– ξηροί καρποί (αμύγδαλα, κάσιους, πεκάν, μακαδάμια) & βούτυρα από ξηρούς καρπούς (π.χ. φιστικοβούτυρο)
– λάδι κανόλα
Διαβάστε τη συνέχεια… εδώ!