Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί που ακολουθείς στην διατροφή σου, που είναι μεν πολύ γευστικοί αλλά καθόλου υγιεινοί, όπως το να φας μακαρόνια με ψωμί ή πατάτες με κρέας. Να ξέρεις ότι όσο πιο σωστά συνδυάζεις τις τροφές σου τόσο περισσότερο απορροφά θρεπτικά συστατικά ο οργανισμός σου.
Ας δούμε όμως ποιοι είναι αυτοί οι συνδυασμοί που θα απογειώσουν την διατροφή σου σε πιο υγιεινά επίπεδα:
– Ντομάτα με αβοκάντο. Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και το αβοκάντο έχει καλά λιπαρά που βοηθούν στην απορρόφηση του από τον οργανισμό. Συνδύασε τα σε διάφορες σαλάτες .
– Σταφύλι και κρεμμύδι. Μπορεί ο συνδυασμός να φαίνεται περίεργος, αλλά υπάρχει καλός λόγος. Το σταφύλι περιέχει πολυφαινόλες και το κρεμμύδι κερσετίνη που είναι όλα αντιοξειδωτικά και εμποδίζουν την δημιουργία θρόμβων στο αίμα. Βοηθάνε επίσης στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, στην μείωση των αλλεργικών συμπτωμάτων, στις καρδιολογικές και νευρολογικές παθήσεις και κατά του καρκίνου. Ετοίμασε μια δροσερή κοτοσαλάτα με σταφύλι και κρεμμύδι για απόλαυση, νοστιμιά αλλά και για τα υγιεινά της οφέλη.
– Λεμόνι και φακές. Το λεμόνι με την βιταμίνη C βοηθάει στην απορρόφηση του σιδήρου από τις αγαπημένες φακές. Έτσι αποφεύγεται η έλλειψη σιδηρού που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
– Ψάρια και σκόρδο. Τα θαλασσινά και τα ψάρια είναι ιδανική πηγή λιπαρών οξέων Ω3, αλλά παρέχει στον οργανισμό σελήνιο και βιταμίνη D για μείωση της αρτηριακής πίεσης, του καρδιακού ρυθμού και των τριγλυκεριδίων. Αν τώρα τα μαγειρέψεις με σκόρδο θα μειώσεις ακόμα περισσότερο την κακή χοληστερόλη και τα τριλυκερίδια.
– Τόνος και λάχανο. Τόνος παρέχει βιταμίνη D και τα λαχανικά όπως το κατσαρό λάχανο ασβέστιο, που συνδυάζοντας τα θα έχεις τα συστατικά για γερά οστά, όπως λένε οι ειδικοί. Δοκίμασε τα μαζί σε δροσερές σαλάτες για να διατηρήσεις γερά κόκκαλα για πολλά χρόνια.