Skip to main content

Η σαλάτα ίσως να μην σου ακούγεται ως τον πιο εύκολο αντικαταστάτη του fast food, αν θέλεις όμως να δυναμώσεις τον οργανισμό σου και να βελτιώσεις τη διατροφή σου, τότε θα ενθουσιαστείς με το πόσο εύκολα θα μπορείς να προσαρμοστείς στις καινούργιες σου υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

 

6 Τροφές που βοηθούν στη καύση του λίπους!

Το μυστικό είναι με ποιον τρόπο θα την φτιάξεις έτσι ώστε να μην μαραθεί και να παραμείνει φρέσκια μετά από ώρα. Ένα μπολ γεμάτο με μαρούλι και σως δεν πρόκειται να σε χορτάσει και σίγουρα δεν θα είναι τόσο ωραία η γεύση του μετά από ώρες κλεισμένο στο τάπερ. Μια πλούσια σαλάτα μπορεί να θεωρηθεί ένα ολοκληρωμένο γεύμα που σε χορταίνει και σου προσφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να λειτουργήσει σωστά.

Απέφυγε τα κρουτονς

Τα κρουτόνς στην ουσία είναι μικρά ψημένα κομματάκια ψωμιού και όταν τα βάζεις στη σαλάτα σου και τα αφήνεις εκεί για παραπάνω από μερικά λεπτά τότε αρχίζουν να απορροφούν όλα τα υγρά της σαλάτας σου με αποτέλεσμα να μουλιάζουν. Το ιδανικό είναι να αποφύγεις να τα χρησιμοποιήσεις και να τα αντικαταστήσεις με πιο υγιεινές και τραγανές επιλογές, όπως είναι τα καρύδια ή τα αποξηραμένα φρούτα.

Χρησιμοποίησε πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά σου προσφέρουν περισσότερη ενέργεια και διατηρούνται καλύτερα απ΄ ότι το απλό μαρούλι, δίνοντας μεγαλύτερη ποικιλία στη γεύση της σαλάτας. Επέλεξε μια μίξη με σπανάκι, λαχανίδα και ρόκα για έναν έντονο γευστικό συνδυασμό.

Ζέστανε τα λαχανικά

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγεις το «μαράζωμα» της σαλάτας σου μετά από ώρες κλεισμένη μέσα στο τάπερ, είναι να ζεστάνεις τα λαχανικά σου πριν τα φας. Από το να έχεις μια κρύα σαλάτα με σως, δοκίμασε να σωτάρεις το σπανάκι, με κολοκυθάκι, μανιτάρια και άλλα λαχανικά που θα κάνουν μια γευστικότατη ζεστή σαλάτα!

*Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι, είναι να πακετάρεις τις σαλάτες σου σωστά. Βεβαιώσου πως χρησιμοποιείς τάπερ που εγκλωβίζουν τον αέρα. Αποθήκευσε τις σαλάτες σου στο ψυγείο όλες τις ώρες, για να αποφύγεις να σου χαλάσουν πριν ακόμα τις καταναλώσεις.

Το μυστικό είναι να φτιάχνεις σαλάτες που είναι νόστιμες και εύκολες στην κατανάλωση τους χρησιμοποιώντας φρεσκότατα συστατικά τα οποία πρέπει να αποθηκεύεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να διατηρούν τη φρεσκάδα τους για μέρες. Φρόντιζε να βάζεις πάντα τη σως της σαλάτας σου ξεχωριστά για να μην μαλακώσουν υπερβολικά τα λαχανικά και γίνουν μια μάζα.

 

Τα 8 σημαντικότερα διατροφικά λάθη που κάνεις ακόμα και χωρίς να το καταλάβεις!