Είναι πιο ελαφριά από την κλασική μους, είναι δροσερή, γευστική και τη φτιάχνεται μέσα σε 20’!
Για όποιους-ες ανήκουν στην ειδική κατηγορία των ανθρώπων που θέλουν να τους μαγειρεύουν, (δηλαδή σε αυτή που ανήκω ξεκάθαρα εγώ), ήρθε η ώρα να το πάρετε απόφαση και να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, απλό και νόστιμο! Όχι η παρακάτω διαδικασία δεν περιλαμβάνει ποδιά και γάντια (ευτυχώς)!
-
- Μερίδες: 4
- Μερίδες: 4
-
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
-
- Χρόνος αναμονής: 1-2 ώρες
- Χρόνος αναμονής: 1-2 ώρες
Υλικά
-
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα με 52% περιεκτικότητα σε κακάο
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα με 52% περιεκτικότητα σε κακάο
-
- 160 γρ. γάλα φρέσκο με 1,5% λιπαρά
- 160 γρ. γάλα φρέσκο με 1,5% λιπαρά
-
- 160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
- 160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
-
- 240 γρ. δημητριακά
- 240 γρ. δημητριακά
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα ανοξείδωτο μπολ, κομμένη σε κομμάτια. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ακουμπάμε επάνω του το ανοξείδωτο μπολ. Ο πάτος του δεν θα πρέπει να ακουμπάει στο νερό. Ανακατεύουμε τη σοκολάτα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής από σιλικόνη και μόλις λιώσει καλά, κατεβάζουμε από το μπεν μαρί.
2. Παράλληλα, βάζουμε το γάλα και το γιαούρτι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά. Εναλλακτικά χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
3. Ρίχνουμε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα του γιαουρτιού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα και να γίνει ενιαίο (χρωματικά). Ρίχνουμε τα μισά δημητριακά και ανακατέυουμε απαλά.
4. Μοιράζουμε τη μους σε 4 μπολάκια και βάζουμε τη στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τη σερβίρουμε με τα υπόλοιπα δημητριακά που απέμειναν.
Έτοιμο! Καλή σας όρεξη!