Τα οφέλη των ξηρών καρπών τα έχουμε ξανά πει…τώρα όμως θα εστιάσουμε στα οφέλη των καρυδιών, μιας και είναι και η εποχή τους.
Πρώτα από όλα είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά που όλοι ψάχνουμε απεγνωσμένα στις τροφές μας. Επιπλέον τα καρύδια μειώνουν τα επίπεδα «κακής» χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης αλλά και βελτιώνουν τη λειτουργία των αγγείων.
Ορισμένα συστατικά των καρυδιών οδηγούν σε βελτίωση δεικτών που σχετίζονται με τη νοητική λειτουργία και πιθανότατα δρουν προστατευτικά ενάντια στον κίνδυνο εμφάνισης εκφυλιστικών νόσων του νευρικού συστήματος.
Η συστηματική τους κατανάλωση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης και διάφορες μορφές καρκίνου.