Το γεγονός πως δεν είναι γαλακτοκομικό προϊόν και είναι χαμηλό σε θερμίδες έχει κάνει πολλούς ανθρώπους που θέλουν να τρώνε υγιεινά, να επιλέγουν το συγκεκριμένο γάλα για καθημερινή κατανάλωση.
Οι 10 «χρυσοί» κανόνες για σωστή και ισορροπημένη διατροφή
Και ενώ το άγλυκο γάλα αμυγδάλου, όπως το κανονικό γάλα, είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου και βιταμίνης D, ωστόσο είναι αρκετά χαμηλό σε πρωτεΐνη. (Περιέχει μόνο 1 ή 2 gr. πρωτεΐνης σε μια κούπα)
Οπότε αν το χρησιμοποιείς σε ένα smoothie, με δημητριακά ή με βρώμη, πρέπει να βεβαιωθείς πως έχεις κάποια άλλη πηγή πρωτεΐνης, όπως οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, το βούτυρο από ξηρούς καρπούς ή τα αυγά.
Περισσότερο ανησυχητικό είναι το γεγονός πως πολλά μαγαζιά συνηθίζουν να πουλάνε γάλα αμυγδάλου το οποίο περιέχει τη πηκτική ουσία καραγενάνη. Αν και προέρχεται από φυσικές πηγές, όπως το κόκκινο φύκι, πολλές έρευνες αποδεικνύουν πως μπορεί να συνδέεται με φλεγμονή και ερεθισμό στο στομάχι. Αν θέλεις να πίνεις γάλα αμυγδάλου, προτίμησε εκείνα που δεν περιέχουν την πηκτική ουσία καραγενάνη.