Skip to main content

Χρήσιμες συμβουλές για να κάνεις τον καφέ σου το πιο γευστικό ξεκίνημα της ημέρας σου!

 

Το σωστό άλεσμα κάνει τη διαφορά

Για να ελαχιστοποιήσεις την έκθεση του καφέ στον αέρα μην τον αλέσεις μέχρι να θελήσεις να πιεις καφέ. Βεβαιώσου πως συνδυάζεις το άλεσμα με τη μέθοδο που πρέπει ανάλογα με τη ποικιλία του καφέ. Αν δεν έχεις ένα ειδικό μύλο για να αλέσεις τον καφέ σου, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μπλέντερ σου για ένα λεπτό. Θέλεις έναν μύλο ο οποίος δεν θα ζεσταίνει τους κόκκους, διότι η ζεστή θερμοκρασία μπορεί να απορροφήσει την γεύση τους.

Διατροφικός Εθισμός: Για ποιο λόγο δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως ψωμί;

 

Αγόρασε φρέσκους κόκκους καφέ

Ψάξε για ειδικές συσκευασίες οι οποίες σφραγίζουν αεροστεγώς τους κόκκους και εγκλωβίζουν τη γεύση τους. Επίσης φρόντισε να τσεκάρεις την ημερομηνία λήξης τους. Οι πιο φρέσκοι κόκκοι καφέ, προέρχονται από καταστήματα που ψήνουν τους δικούς τους κόκκους. Μια επιπλέον χρήσιμη πληροφορία, είναι πως όσο πιο σκούρος είναι ο καφές, τόσο λιγότερη καφεΐνη περιέχει.

 

Διατροφή και Μακροζωία: Οι 5 Τροφές που πρέπει να τρως για να ζήσεις περισσότερο!

Η ιδανική θερμοκρασία του νερού είναι το Α και το Ω

Ψήσε τον καφέ σου από 1 μέχρι 8 λεπτά (αυτό φυσικά εξαρτάται και από την ποικιλία και τη ποσότητα του καφέ). Με αυτό τον τρόπο το νερό έρχεται σε επαφή με τους κόκκους καφέ ακριβώς όσο πρέπει για μια ισορροπημένη γεύση. Φρόντισε να χρησιμοποιείς νερό το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία μεταξύ 90.5 με 96.1 βαθμούς κελσίου καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, έτσι ώστε να εξάγει την βέλτιστη γεύση του.