Είσαι άνω των 30; Δες τι πρέπει να τρώς ανάλογα με την ηλικία σου!

Η καθημερινότητα σε αυτές τις ηλικίες είναι αρκετά πολυάσχολη με δουλειά, οικογένεια και παιδιά και δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος ούτε για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή αλλά ούτε και για γυμναστική. Όμως σε αυτές τις ηλικίες είναι που οι μύες αρχίζουν να χαλαρώνουν με αποτέλεσμα να χάνουμε τη φόρμα του σώματος μας αν δεν ασχοληθούμε λίγο παραπάνω με τη γυμναστική και τη διατροφή μας.

 

Μήπως το μπέικον είναι το μυστικό για την μακροζωία;

Η πρωτεΐνη είναι το σημαντικότερο θρεπτικό συστατικό για να τονώσεις τους μύες σου γι΄ αυτό φρόντισε να την εντάξεις στη διατροφή σου και σε συνδυασμό με λίγη γυμναστική θα κρατήσεις το σώμα σου σε φόρμα.

Η Dr. Carrie Ruxton τονίζει πως είναι σημαντικό για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού σου να συμπεριλάβεις υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη σε κάθε σου γεύμα όπως ψάρι, αυγά, γαλοπούλα, κοτόπουλο και άπαχο κόκκινο κρέας.

Ηλικίες άνω των 35

Πολλά άτομα σε αυτές τις ηλικίες θεωρούν την καλή τους υγεία ως κάτι δεδομένο με αποτέλεσμα να αμελούν τη γυμναστική και τη διατροφή τους. Τα πρώτα σημάδια της γήρανσης όπως το αφυδατωμένο δέρμα, οι πρώτες ρυτίδες, το αίσθημα της κόπωσης και του άγχους μπορούν να είναι προειδοποιητικά σημάδια για να αποκτήσεις και πάλι τη σωστή διατροφή σου και να αφιερώσεις λίγο παραπάνω χρόνο στον εαυτό σου.

Η Dr. Carrie Ruxton τονίζει πως αυτή η ηλικία είναι η κρισιμότερη για να αντιμετωπίσεις τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Οι βιταμίνες A και C προστατεύουν το δέρμα σου ενώ η βιταμίνη B και ο ψευδάργυρος αντιμετωπίζουν τη κόπωση και το άγχος. Για να διατηρήσεις τη ψυχική σου λειτουργία στα ύψη επένδυσε σε ένα συμπλήρωμα διατροφής με έλαιο ψαριού ή φρόντισε να καταναλώνεις σολομό, τόνο ή σκουμπρί τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα.

 

Διατροφή και Αδυνάτισμα: 3 Καλές λιπαρές τροφές που σε βοηθούν να χάσεις κιλά!