Aμύγδαλα και “καλή” χοληστερόλη

0
751

H συστηματική κατανάλωση αμυγδάλων συνδέεται με περισσότερα και μεγαλύτερα σωματίδια “καλής” χοληστερόλης, γεγονός που υποδηλώνει πιο αποτελεσματική απομάκρυνση της χοληστερόλης από την κυκλοφορία.

Δείτε επίσης:

8 tablet κάτω από 500 ευρώ

8 mirrorless φωτογραφικές μηχανές κάτω από 500 ευρώ

Άμα Λάχει στης Νεφέλης

Η συστηματική κατανάλωση αμυγδάλων συνδέεται με ευνοϊκές μεταβολές στα επίπεδα HDL ή «καλής» χοληστερόλης δείχνει νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutrition.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 48 άνδρες με υψηλά επίπεδα LDL («κακής») χοληστερόλης. Οι εθελοντές, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ακολούθησαν ένα ειδικά διαμορφωμένο διαιτολόγιο για διάστημα 6 εβδομάδων. Η μοναδική διαφορά του διαιτολογίου μεταξύ των δύο ομάδων ήταν ένα από τα σνακ, με τη μία ομάδα να καταναλώνει 43 γραμμάρια αμύγδαλα και την άλλη ένα ατομικό κεκάκι μπανάνας.

Διαβάστε τη συνέχεια…. εδώ!