Πρόσφατη επιστημονική έρευνα έδειξε ότι πάνω από τα μισά φρούτα και λαχανικά που πωλούνται στις αγορές περιέχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων και ο κίνδυνος κατανάλωσης τους είναι τεράστιος έτσι χρειάζεται ένας ενδεδειγμένος τρόπος να τα καθαρίζετε.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνετε τα βλαβερά χημικά από φρούτα και λαχανικά είναι να τα πλένετε καλά σε ένα διάλυμα από νερό και ξύδι. Για την ακρίβεια, θα πρέπει να μουλιάζετε τα τρόφιμα σε διάλυμα αναλογίας 10% ξύδι και 90% νερό για περίπου 15 με 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά σε φρέσκο νερό.
Σύμφωνα με την έρευνα του Αμερικάνικου Υπουργείου Γεωργίας, τα πιο μολυσμένα με φυτοφάρμακα τρόφιμα και τα οποία θέλουν την περισσότερη προσοχή στο πλύσιμό τους είναι τα εξής: Μήλα, φράουλες, σταφύλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια, σέλινο, σπανάκι, πιπεριές, αρακάς και πατάτες.
Τροφές που αποτελούν ιδανικές πηγές πρωτεΐνης!
Αντίθετα, τα πιο «καθαρά» φρούτα και λαχανικά είναι: Το καλαμπόκι, ο ανανάς, το λάχανο, τα κρεμμύδια, τα σπαράγγια, το μάνγκο, το αβοκάντο, τα ακτινίδια, η μελιτζάνα και οι γλυκοπατάτες.
Μερικές έξτρα συμβουλές
Προτιμήστε να διατηρείτε τα φρούτα και τα λαχανικά εκτός ψυγείου, καθώς έτσι βοηθάτε την διάσπαση του φυτοφαρμάκου. Αν τα βάζετε στο ψυγείο, φροντίστε πρώτα να τα έχετε πλύνει καλά, έτσι όπως γράψαμε παραπάνω.
Για περισσότερα θέματα κάντε Like στι σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/manslife.gr