Υπάρχουν τρόφιμα που όταν είναι στην εποχή τους, στην καλύτερη τους στιγμή είναι και γευστικά και μπορούν να μας δώσουν στο μέγιστο βτα οφέλη τους, όπως:
Λάχανο
Έχει μόλις 33 θερμίδες ανά φλιτζάνι και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Περιέχει βιταμίνες C και Κ, κάνει καλό στο δέρμα, στην αρτηριακή πίεση και στον εγκέφαλο. Μπορείς να το καταναλώσεις με πολλούς τρόπους, μαγειρεμένο και ωμό σε σαλάτα.
Ρόδι
Εκτός από καλή τύχη, φέρνει και μακροζωία! Είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C, E, φυλλικό οξύ, αντιοξειδωτικά, κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο και φυτικές ίνες, άρα δικαίως θεωρείται σούπερ τροφή! Από θερμίδες, μόλις 80 ανά 100 γραμμάρια.
4 τροφές με περισσότερο σίδηρο από το κρέας
Ακτινίδιο
Έχει περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι, οπότε να το προτιμάς στην φρουτοσαλάτα σου. Αν δε, το καταναλώσεις με την φλούδα, σύμφωνα με τους ειδικούς θα λάβεις και περισσότερες φυτικές ίνες, αλλά και τριπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών! Χρειάζεται μόνο να ωριμάσει καλά για να καταναλώνεται πιο εύκολα.
Αχλάδι
Μας παρέχουν βιταμίνη Β2 και Ε, χαλκό και πηκτίνη. Μειώνει την χοληστερίνη χάρη στην πηκτίνη τρώγοντας τα ωμά, αλλά αν θες και μαγειρεμένα θα βοηθήσουν αρκετά!
Κολοκύθα
Έχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, σχημάτων και είναι πλούσια πηγή Β καροτίνης, αλλά και βιταμίνης C για τόνωση του ανοσοποιητικού. Έχει 80 θερμίδες ανά φλιτζάνι, αλλά και πολλές φυτικές ίνες. Μπορείς να την ψήσεις με πολλούς τρόπους ή απλά να κάνεις πουρέ σαν συνοδευτικό.
Κουνουπίδι
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ και βοηθά στον σχηματισμό των οστών και την πήξη του αίματoς. Είναι μια πολύ καλή εναλλακτική επιλογή ανί για τις αμυλώδεις τροφές και μπορείς εύκολα να το μαγειρέψεις με πολλούς τρόπους.