Βράδυ καθημερινής, είχες μια κουραστική μέρα στη δουλειά, καθυστέρησες να επιστρέψεις στο σπίτι και σκέφτεσαι τι να φας, γιατί νιώθεις το στομάχι σου έτοιμο να ξεκινήσει επανάσταση. Τι κάνεις; Αν η πρώτη σου κίνηση είναι να παραγγείλεις από έξω, θα σου λέγαμε να το σκεφτείς ξανά. Δεν είναι δύσκολο να βρεις μια συνταγή που να είναι εύκολη, ελαφριά και πεντανόστιμη.
Δες παρακάτω:
Τα υλικά
500 γρ, φιογκάκια
80 ml ελαιόλαδο
320 γρ. τόνος σε νερό
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
2 λευκά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. κάπαρη
50 γρ. ελιές μαύρες σε ροδέλα
100 γρ. λιαστές ντομάτες
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ματσάκι μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Τον τόνο τον ρίχνουμε στο τηγάνι με το νερό του, ώστε να πάρει η σάλτσα και τα ζυμαρικά λίγο παραπάνω από τη γεύση του.
Η διαδικασία
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και προσθέτουμε αρχικά κρεμμύδι και σκόρδο για να καραμελώσουν.
Στη συνέχεια βάζουμε τη λιαστή ντομάτα, την κάπαρη, τις ελιές, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και τον τόνο με το νερό.
Αμέσως μετά προσθέτουμε λίγο αλάτι, τη σάλτσα ντομάτας και τα φιογκάκια, τα οποία είναι προσβρασμένα.
Ανακατεύουμε καλά και σε λίγο η συνταγή είναι έτοιμη.
Καλή όρεξη!