6 στάσεις yoga που θα βελτιώσουν τη σεξουαλική σου ζωή

Μισείς τη γιόγκα; Λοιπόν, υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για τον οποίο μπορεί να θελήσεις να την ξεκινήσεις: η γιόγκα μπορεί πραγματικά να βελτιώσει τη σεξουαλική σου ζωή, σύμφωνα με ειδικούς υγείας.

 

"Επειδή η γιόγκα βοηθά τους ανθρώπους να αναπτύξουν μια αίσθηση ηρεμίας, δύναμης, αντοχής, ευελιξίας, γνώσης των δικών τους οργάνων και της ικανότητας να παραμείνουν στο παρόν, κάνοντας μικρές προσαρμογές, οι ασκήσεις της yoga μπορεί να ενισχύσουν σημαντικά τη σεξουαλική απόδοση και εμπιστοσύνη, ανεξάρτητα από το σε ποιες πόζες εξασκήστε », δηλώνει ο θεραπευτής Gracie Landes, LMFT, CST.

 

Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι η άσκηση μιας ώρας γιόγκα καθημερινά συνδέεται με την παρατεταμένη εκσπερμάτωση και τη βελτίωση της γενικής σεξουαλικής απόδοσης. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένες στάσεις γιόγκα μπορούν να “ασκήσουν τους kegel μύες (ναι, παιδιά - τους έχετε και εσείς), που συμβάλλουν στην ενίσχυση της στύσης σας και να σας βοηθήσουν να “αντέξετε” για περισσότερη ώρα πάνω στο σεξ. (Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα ότι η γιόγκα να μπορεί να αυξήσει την τεστοστερόνη, αυξάνοντας έτσι τη λίμπιντο, σύμφωνα με το βιβλίο The Science of Yoga: The Risks and Rewards).

 

Ξεκινήστε μαθήματα γιόγκα με τον-τη σύντροφό σας και σπεύστε σπίτι για shower sex. Θα εκπλαγείτε με το πόσο πιο ευέλικτοι (και “στα πάνω σας”) θα αισθανθείτε και οι δύο.

 

Εδώ είναι μερικές στάσεις για να κάνετε την αρχή.

 

Σπονδυλική κάμψη

 

gettyimages-483420674-1522097180.jpg

 

 

Περισσότερο γνωστή ως “γάτα” και “αγελάδα” αυτές οι κινήσεις τονώνουν το ισχίο και τη λεκάνη, αυξάνοντας τη ροή του αίματος στις περιοχές αυτές και ενισχύοντας τους μύες που υποστηρίζουν τα γεννητικά σας όργανα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη σεξουαλική λειτουργία και απόδοση.

 

Κόμπρα

 

 

cobra-pose-bhujangasana.jpg

 

Η "Cobra” είναι μία από τις καλύτερες στάσεις γιόγκα για την ενίσχυση της σπονδυλικής στήλης και του πυρήνα", λέει ο δάσκαλος της γιόγκα Dean Pohlman, ο ιδρυτής του Man Flow Yoga. Όταν έχετε έναν ισχυρό πυρήνα, είστε σε θέση να ωθήσετε και να αποκτήσετε μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στη λεκάνη σας, γεγονός που προσφέρει καλύτερες επιδόσεις, σύμφωνα με το σεξολόγο, Lawrence A. Siegel.

 

Για να κάνετε cobra, ξαπλώστε μπρούμυτα, και τοποθετήστε τα χέρια σας κάτω από τους ώμους σας με τους αγκώνες σας στραμμένους προς τα πίσω, κοντά στα πλευρά σας. "Πιέστε τα δάχτυλά σας προς τα πλάγια και χαλαρώστε τις παλάμες κάτω από τους ώμους σας, αγγίξτε και περιστρέψτε τους μηρούς προς τα μέσα, έτσι ώστε τα γόντατα να κοιτούν προς τα κάτω και όλα τα δάχτυλα να αγγίζουν το πάτωμα.

 

Πιέστε τη λεκάνη σας στο πάτωμα και εισπνεύστε καθώς χρησιμοποιείτε τον πυρήνα σας για να επιμηκύνετε τη σπονδυλική σας στήλη προς τα εμπρός και σηκώστε ελαφρά το στήθος σας από το πάτωμα. Τραβήξτε τις ωμοπλάτες προς τα κάτω και με τρόπο ώστε να στρέφονται η μία προς την άλλη, τραβήξετε (μην πιέσετε) το σώμα σας προς τα εμπρός και προς τα πάνω. Κρατήστε τη στάση για 30-120 δευτερόλεπτα, για ένα έως δύο σετ.

 

Βάρκα

 

 

boat-1522097686.jpg

 

Αυτή η στάση είναι μια αποτελεσματική στάση γιόγκα, κατάλληλη για αρχάριους για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των μυών του πυελικού εδάφους.

 

Καθίστε στο πάτωμα, λυγίστε τα γόνατά σας και τοποθετήστε τα πόδια σας επίπεδα στο πάτωμα, με τις φτέρνες 1,5 έως 2 πόδια μακριά από τους γοφούς. Σφίξτε ελαφρά τα γόνατά σας με τα χέρια σας, καθίστε όσο το δυνατόν πιο όρθια και ακουμπήστε ελαφρώς πίσω.

 

Κρατώντας το στήθος σας ανυψωμένο και τον κορμό σας ακίνητο, πιέστε τους καμπτήρες του ισχίου και τους κοιλιακούς μύες, ώστε να συμπεριλάβετε τον πυρήνα. Αφήστε τα γόνατα και φτάστε τα χέρια προς τα εμπρός και προς τα πάνω, με τις παλάμες επάνω.

 

Συνεχίστε να δουλεύετε μρ τους κοιλιακούς μύες και τους καμπτήρες του ισχίου και σιγά-σιγά σηκώστε τα πόδια σας από το πάτωμα, ισιώνοντας τα. Τραβήξτε το στέρνο προς τα πάνω, διατηρώντας τη σπονδυλική στήλη ουδέτερη. Κρατήστε τη στάση, εισπνέοντας καθώς επιμηκύνατε τη σπονδυλική σας στήλη και εκπνεύστε καθώς πιέζετε τον πυρήνα. Μείνετε για 30-90 δευτερόλεπτα, για ένα έως δύο σετ.

 

Γέφυρα

 

bridge-p108.jpg

 

 

Η γέφυρα δημιουργεί "ανοίγει” το στήθος και το πάνω μέρος της πλάτη, αυξάνοντας την κυκλοφορία και την αναπνοή. Επίσης, ανοίγει και τεντώνει την πυελική περιοχή, ενώ τονώνει τα πόδια, καθώς η συμπίεση των γλουτών σας βοηθά στη βελτίωση της εκσπερμάτωσης και της ροής αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

 

Ξαπλώστε πίσω την πλάτη σας και ακουμπήστε τα χέρια στα πλάγια, παλάμες στραμμένες προς τα επάνω. Λυγίστε τα γόνατά σας και τοποθετήστε τα πόδια σας σε απόσταση όχι περισσότερο από μερικά εκατοστά μακριά από τις γλουτούς. Σφίξτε τους κοιλιακούς σας και ενεργοποιήστε τον πυρήνα καθώς προετοιμάζετε να σηκώσετε τους γοφούς σας.

 

Σε μια εκπνοή, σηκώστε τους γοφούς αργά αλλά σταθερά μακριά από το πάτωμα. Πιέστε τους γοφούς, τους γλουτούς και τον πυρήνα ώστε να σχηματίσουν μια ευθεία γραμμή από τους ώμους στα γόνατα. Φέρετε τον κόκκυγα σας προς τα γόνατά σας για να επιμηκύνετε τη σπονδυλική στήλη. Παραμείνετε, εισπνέοντας καθώς ανεβάζετε τους γοφούς σας ψηλότερα και εκπνέετε καθώς σφίγγετε τον πυρήνα σας. Μείνετε για 30-120 δευτερόλεπτα, για ένα έως δύο σετ.

 

Standing Bow

 

6_6.jpg

 

 

Αυτή είναι μια εξαιρετική άσκηση ισορροπίας για την αύξηση της κινητικότητας του ισχίου, τεντώστε το στήθος και τους ώμους σας και ενισχύστε τη σπονδυλική σας στήλη. Ο συνδυασμός τεντώματος και ενίσχυσης του πυρήνα είναι πολύ καλός για την ανθεκτικότητα πυελικού εδάφους.

Σταθείτε στο Mountain Pose, με τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών σας να ακουμπούν και τους γοφούς σας περίπου μία ίντσα μακριά. Φέρετε τις παλάμες σας προς τα εμπρός για να ανοίξετε το στήθος. Σηκώστε το αριστερό πόδι σας, λυγίστε το πόδι πίσω σας και πιέστε το πόδι για να τραβήξετε τη φτέρνα προς τους γλουτους.

Στρίψτε πίσω με το αριστερό σας χέρι και πιάστε το εσωτερικό του αριστερού σας ποδιού. Επεκτείνετε το δεξί σας χέρι προς τα πάνω. Πιέστε στο πάτωμα με το δεξί σας πόδι. Εισπνεύστε καθώς επιμηκύνεται το σώμα σας και φτάστε τα ακροδάχτυλα πιο ψηλά. Εκπνεύστε καθώς πατάτε το αριστερό σας πόδι σταθερά στο αριστερό σας χέρι, χρησιμοποιώντας αυτή τη δύναμη για να τεντώσετε τους αριστερούς καμπτήρες ισχίου. Μείνετε στη στάση, εισπνέοντας καθώς επιμηκύνετε τον κορμό και εκπνέετε καθώς πιέζετε βαθύτερα. Μείντε για 30-60 δευτερόλεπτα, για ένα έως δύο σετ. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

 

 

Στάση Locust

 

 

locust-1522098418.jpg

Αυτή η στάση δυναμώνει την πλάτη και τα άκρα, αυξάνει την αναπνοή και την αντοχή, ανοίγει και τεντώνει την περιοχή της πυέλου. Επιπλέον, διεγείρει την πίεση στα γεννητικά όργανα, ενώ απαιτεί υψηλό επίπεδο κοιλιακής δέσμευσης από τον πυρήνα σας. Ξαπλώστε μπρούμυτα. Ξεκουράστε τα χέρια στα πλάγια σας, τις παλάμες στραμμένες προς τα κάτω και ισιώστε τα πόδια. Χρησιμοποιήστε τον πυρήνα και τους μηρούς σας και περιστρέψτε τους μηρούς σας προς τα μέσα, έτσι ώστε τα δάκτυλα σας να αγγίζουν το πάτωμα.

 

Εισπνεύστε καθώς σηκώνετε τα πόδια, τα χέρια και το στήθος σας μακριά από το πάτωμα και εκπνέετε για να επιμηκύνετε το σώμα σας πιέζοντας τα δάχτυλα προς τα πίσω και γυρίζοντας προς τα επάνω. Ενεργοποιήστε πλήρως τον πυρήνα και τους γοφούς. Σπρώξτε τους μηρούς για να κλειδώσετε τα γόνατα και πιέστε τα δάχτυλα σας πίσω όσο μπορείτε, κάνοντας τα πόδια όσο το δυνατόν περισσότερο. Πιέστε τους βραχίονες τον ένα προς τον άλλο για να συμπεριλάβετε την πλάτη σας και να ανοίξετε το στήθος.

 

Μείνετε στη στάση, εισπνεύστε για να σηκωθείτε ψηλότερα και να αυξήσετε την “αψίδα” που έχει διαμορφωθεί και να εκπνεύσετε για να δημιουργήσετε μεγαλύτερο μήκος από τα δάχτυλα στα χέρια. Μείνετε για 30 - 60 δευτερόλεπτα για ένα έως δύο σετ.