Skip to main content

Ο καλύτερος τρόπος να εξιλεωθείτε μετά το φαγοπότι που κάνατε με τα παιδιά στην μπυραρία της γειτονιάς!

 

Χορτόσουπα βελουτέ

4 πατάτες

5 καρότα

5 κολοκυθάκια

1 ματσάκι σέλινο

1 πράσο

2 κρεμμύδια

Ρίχνουμε αρκετό νερό στην κατσαρόλα μας μαζί με λίγο λάδι και βάζουμε σταδιακά τα λαχανικά για βράσιμο ξεκινώντας από τις πατάτες και τα καρότα και συνεχίζοντας με τα υπόλοιπα. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 40 λεπτά, ώστε να έχουν μαλακώσει όλα. Σουρώνουμε τα λαχανικά από τον ζωμό τους και τα τοποθετούμε λίγα-λίγα στο blender. Με κάθε λίγα λαχανικά ρίχνουμε και λίγο ζωμό. Το πολτοποιημένο μείγμα το ρίχνουμε σε μια άλλη κατσαρόλα. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε κι άλλον από τον ζωμό κι ανακατεύουμε. Εξαρτάται από το πόσο νερούλή θέλουμε να είναι η σούπα. Αλατοπιπερώνουμε καλά και σερβίρουμε

 

Γαλλική κρεμμυδόσουπα

2 μεγάλα κρεμμύδια

1 κουταλιά βούτυρο

1 κουταλιά κονιάκ

1 λίτρο ζωμό κρέατος

1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε φέτες

200 γρ γραβιέρα τριμμένη

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 250. Σωτάρεις τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι ανακατεύοντας συνέχεια για να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Προσθέτεις το βούτυρο και ανακατεύεις καλά. Βγάζεις το τηγάνι από την φωτιά και ρίχνεις το κονιάκ. Επιστρέφεις το τηγάνι στην φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το κονιάκ. Προσθέτεις τον ζωμό και αφήνεις μέχρι να πάρει μια βράση. Ζεσταίνεις ανακατεύοντας για περίπου 5-10 λεπτά. Μοιράζεις τη σούπα σε μπωλάκια που μπαίνουν στον φούρνο. Σε κάθε μπωλάκι βάζεις 1-2 φέτες ψωμί και ρίχνεις τριμμένο τυρί από πάνω του. Τοποθετείς τα μπωλ στον φούρνο για 4 λεπτά, μέχρι δηλαδή η γραβιέρα να λιώσει λίγο και να πάρει χρώμα.