Skip to main content

Αποτελούν ένα από τα αγαπημένα “παιχνίδια” των πλουσίων και όχι άδικα. Παρακάτω παρουσιάζονται τα ακριβότερα και πιο εντυπωσιακά γιοτ του κόσμου.

 

1. Eclipse

Ο κάτοχος είναι και ιδιοκτήτης της ομάδας ποδοσφαίρου Τσέλσι, και το σκάφος θεωρείται το μεγαλύτερο ιδιωτικό γιοτ, με 558 πόδια μήκος. Είναι το πιο ακριβό από κατασκευαστικής άποψης και από άποψη δαπανών αφού φτάνει τα $ 2 εκατ. ανά βδομάδα. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει εγκαταστάσεις με 20 πίδακες νερού, κινηματογράφο, βιβλιοθήκη, πισίνα και ιδιωτικό κήπο. Η αξία του είναι 485 εκατομμύρια δολάρια!

 

2. “Α” Superyacht

Ο κάτοχος είναι Ρώσος δισεκατομμυριούχος, έχοντας το σκάφος με μήκος 390 πόδια. Την ονομασία του έδωσε από το όνομα της συζύγου του Alexandra. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ελικοδρόμιο, δάπεδο και μπάνια από μάρμαρο, ιδιωτική σκάλα και ανελκυστήρα. Το σχήμα του είναι ειδικά σχεδιασμένο να κόβει πάγο αν παρουσιαστεί ανάγκη. Παρόλα αυτά είναι ιδανικό για κρουαζιέρες στα νερά της Μεσογείου. Το κόστος του ανέρχεται στα 323 εκατομμύρια δολάρια!

 

3. Platinum 525

Μέχρι το 2005, όταν ξεκίνησε αυτό το σκάφος, ήταν το μεγαλύτερο πριν την εμφάνιση των Eclipse και “A”. Η ανάθεση του έγινε το 1996 από τον πρίγκιπα Jefri Bolkiah και αγοράστηκε από τον κυβερνήτη του Ντουμπάι, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακχτούμ. Το σκάφος έχει μήκος 525 πόδια και στα πολυτελή χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται το ελικοδρόμιο, πολυτελείς σουίτες για τους επιβάτες, γήπεδο σκουός, πισίνα και σπα. Κοστίζει κάτι περισσότερο από 300 εκατομμύρια δολάρια!

 

4. Pelorus

Όπως δηλώνει και η ελληνική του ονομασία “πελώριο”, αυτό το σκάφος είναι από τα αγαπημένα κρουαζιερόπλοια του Ρομάν Αμπράμοβιτς με μήκος 377 πόδια. Το σκάφος λειτουργεί με 2 μηχανές Wartsila ισχύος 5500 HP, καθιστώντας ικανή μια κρουαζιέρα στους 20 κόμβους. Ιδανικό για κρουαζιέρες ταχύτητας 16 κόμβων σε απόσταση 6000 ναυτικών μιλίων. Ως γνωστόν διαθέτει αρκετά πολυτελή στοιχεία, τζετ σκι, ελικοδρόμια, πισίνες, αίθουσες συνεδριάσεων, σουίτες, ικανό να φιλοξενήσει 18 επισκέπτες μαζί με το 40μελές πλήρωμα. Το κόστος του αγγίζει τα 300 εκατομμύρια δολάρια!

 

5. Dilbari

Κάτοχος του είναι ο Ρώσος επιχειρηματίας μεγιστάνας, ο οποίος το χρησιμοποιεί συχνά για να επισκέπτεται τα ιδιωτικά νησιά του. Έχει 361 πόδια μήκος και χώρο για 12 επισκέπτες και 48 μέλη πλήρωμα. Το βάρος του φτάνει τους 4.1 τόνους, οι κινητήρες φτάνουν τους 21 κόμβους αν και ιδανικά κινείται στους 18,4 κόμβους. Το σκάφος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ελικοδρόμιο και πισίνες. Κοστίζει περίπου 256 εκατομμύρια δολάρια!