Skip to main content

Ένα νησί στην μέση των Κυκλάδων που έχει όμως τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα και στυλ.Κυρίως είναι γεμάτο από ιστορικά μνημεία που μπορεί να θαυμάσει κάθε επισκέπτης.

Αρχικά αυτό που εντυπωσιάζει έναν επισκέπτη που καταφτάνει στη Σύρο είναι η νεοκλασσική αρχιτεκτονική που επικρατεί σε όλο το νησί μιας και όλα τα σπίτια είναι διώροφα νεοκλασσικά και δεν έχουν καμία σχέση με τα σπιτάκια που έχουμε συνηθίσει στα υπόλοιπα ελληνικά νησιά. Ο επισκέπτης πρέπει να ξέρει ότι η Σύρος αποτελούσε τον 19ο αιώνα ένα πολύ σημαντικό λιμάνι της Μεσογείου και γι αυτό έχει έναν τόσο αριστοκρατικό χαρακτήρα που την ξεχωρίζει από τα άλλα ελληνικά νησιά.

Εκτός λοιπόν από την περιήγηση στο λιμάνι και στην Χώρα του νησιού δηλαδή την Ερμούπολη ο επισκέπτης δεν πρέπει να παραλείψει να ρίξει μερικές βουτιές στα υπέροχα και καταγάλανα νερά του νησιού. Γι΄ αυτό και εγώ θα σας δώσω φωτογραφικό υλικό από μερικές αγαπημένες μου παραλίες που καλό θα ήταν να τις επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας εκεί.

Αγαπημένες παραλίες

Αστέρια

Αζόλιμνος

Μέγα γιαλός

Τα μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος είναι όταν βρεθεί στο νησί είναι πάρα πολλά μιας και το νησί έχει παρουσιάζει πολύ πολιτιστικό ενδιαφέρον και γι αυτό πραγματοποιούνται κάθε χρόνο πλήθος φεστιβάλ και δράσεις. Ωστόσο, εγώ θα σας δώσω φωτογραφικό υλικό για κάποια που θεωρώ ότι είναι πιο σημαντικά και θα πρέπει σίγουρα να μην παραλείψετε να τα δείτε όταν βρεθείτε στο νησί.

Το δημαρχείο

Θέατρο Απόλλων

Πλατεία Μιαούλη

Koιμητήριο αγγέλων και γαλλικό νοσοκομείο

Πληροφορίες για το νησί θα βρείτε στo παρακάτω site

http://www.wondergreece.gr/v1/el/Perioxes/Syros