Skip to main content

“Ρώτησε την Ολύνα, την fashion editor του Manslife.gr για να λύσει όλες τις στιλιστικές σου απορίες και να σου δώσει συμβουλές σε όσα σε απασχολούν σχετικά με το στυλ σου αλλά και τις τελευταίες τάσεις της ανδρικής μόδας”.

 

Γεια σου Ολύνα. Μπορείς να μου πεις πως να συνδυάσω σωστά τη βερμούδα μου σε μια πιο επίσημη εκδήλωση;

Γιάννης, 25 ετών

Καλησπέρα Γιάννη! Η βερμούδα σίγουρα αποτελεί ένα από τα βασικότερα κομμάτια της ανδρικής καλοκαιρινής ντουλάπας. Ειδικότερα με την θερμοκρασία να ανεβαίνει συνεχώς κατακόρυφα είναι δύσκολο να φορέσεις ρούχα τα οποία καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες του κορμιού σου!

Τώρα για να απαντήσω στην ερώτηση σου, σίγουρα σε μια πιο επίσημη εκδήλωση κυρίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άντρες είναι προτιμότερο να επιλέγουν ένα λινό κουστούμι σε ανοιχτούς χρωματισμούς παρά να συνδυάζουν μια βερμούδα. Φυσικά εξαρτάται και από το dress code που απαιτεί η κάθε εκδήλωση.

Ωστόσο εσύ επειδή είσαι μόνο 25 χρονών, μπορείς εύκολα να επιλέξεις να φορέσεις μια καλής ποιότητας βερμούδα για να παραβρεθείς σε όποια επίσημη εκδήλωση επιθυμείς. Προτίμησε ένα βαμβακερό ύφασμα καλής ποιότητας ή για ακόμη πιο επίσημες περιστάσεις ένα λινό, το οποίο είναι ό,τι πρέπει για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες που διανύουμε αυτή τη περίοδο, για να παραμείνεις άνετος και δροσερός.

Η λινή βερμούδα είναι ιδανική επιλογή για μια ζεστή ημέρα, προσφέροντας απίστευτη άνεση αφού το υπερ-απορροφητικό αυτό ύφασμα επιτρέπει στο δέρμα σου  να αναπνέει ελεύθερα χωρίς καταπιέσεις. Το μόνο πρόβλημα όμως είναι πως τσαλακώνεται και «ανοίγει» πολύ εύκολα, γι΄ αυτό πρέπει να είσαι λίγο παραπάνω προσεχτικός στην επιλογή του σωστού μεγέθους.

Φρόντισε να είναι ακριβώς πάνω στα μέτρα σου και να αγκαλιάζει τη μέση σου, επειδή το λινό ύφασμα έχει τη τάση να ξεχειλώνει γρήγορα και σίγουρα δεν θέλεις να καταλήξεις με μια φαρδιά βερμούδα! Οπότε είναι σημαντικό να επιλέξεις το σωστό νούμερο πάνω σου έτσι ώστε να έχει ελάχιστη άνεση, αφού με τις κινήσεις σου θα πάρει τη φόρμα του σώματος σου.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να προσέξεις το μήκος της βερμούδας σου. Το ιδανικό μήκος πρέπει να σταματάει λίγο πιο πάνω από το γόνατο σου, έχοντας ένα ή δυο δάχτυλα περιθώριο ανάμεσα στο στρίφωμα της βερμούδας και του γονάτου.  

Επέλεξε μια βερμούδα σε γήινα χρώματα και συνδύασε την ιδανικά με πουκάμισο σε μπλε χρωματισμούς στο οποίο μπορείς να έχεις ανεβασμένα τα μανίκια του για ένα πιο ανέμελο στυλ. Ολοκλήρωσε το look  με ένα ζευγάρι κλασικά δερμάτινα μοκασίνια σε καφέ αποχρώσεις, τα οποία θα φορέσεις χωρίς κάλτσες, (ή προτίμησε τις πολύ κοντές κάλτσες, ιδανικές γι΄αυτά τα παπούτσια, που καλύπτουν μόνο τα δάχτυλα και τη φτέρνα σου) για να δείχνεις καλοντυμένος και κομψός σε οποιαδήποτε περίσταση και αν παρευρεθείς.

Πάρε μια ιδέα στη παρακάτω εικόνα για το πως θα συνδυάσεις ιδανικά τις επιλογές σου.

 

Style Code: Διάλεξε σωστά τα πιο στιλάτα λευκά παπούτσια!



Για να απαντήσουμε και στις δικές σας στιλιστικές ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: manslifegr@gmail.com