Βλάσσης Μπονάτσος: Ο αιώνιος έφηβος της ροκ που έγραψε το δικό του Manifesto στην Ελλάδα

0
1549

Σε μια εποχή που η ελληνική τηλεόραση βρίσκεται στο σημείο που βρίσκεται, είναι φυσικό να λείπουν προσωπικότητες που όχι μόν την έζησαν στα καλύτερά της, αλλά που σημάδεψαν και μια ολόκληρη εποχή στην χώρα. Ένας από αυτούς είναι ο Βλάσσης Μπονάτσος που έφυγε σαν σήμερα στις 14 Οκτωβρίου του 2004!

Αιώνιος έφηβος, αμετανόητος ροκάς, ταλαντούχος παρουσιαστής, ηθοποιός, τραγουδιστής, όπως και να χαρακτηρίσει κανείς τον Βλάσση Μπονάτσος σίγουρα θα πέσει μέσα σε όλα. Ο Βλάσσης που έζησε τη χρυσή εποχή της Ελλάδας και που σήμερα αν υπήρχε θα είχε σαφώς την δική του γνώμη και άποψη γι’ αυτό που ζούμε όλοι μας σήμερα, ήταν ένα showman που αγαπήθηκε όσο λίγοι στην τηλεόραση και που με την παρουσία και την καριέρα του σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή!

Φρέντυ Γερμανός: Το Manifesto μιας άλλης δημοσιογραφίας!

Γιος δικαστικού και καθηγήτριας πιάνου ο Βλάσσης Μπονάτσος γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1949 και είχε καταγωγή από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας.Σπούδασε υποκριτική στο Λονδίνο.  Τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα τα έκανε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 με το μουσικό συγκρότημα Πελόμα Μποκιού, όπου είχε υπογράψει τη μεγάλη επιτυχία Γαρύφαλλος.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ο Βλάσσης έλαμψε δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, υποδυόμενος τον Τσε στην θεατρική παράσταση «Εβίτα». Μαζί στη ζωή για τουλάχιστον 6 χρόνια, αλλά και στο σανίδι έπαιξε μαζί της ακόμα και την περίοδο 1983-1984 στην παράσταση Βίκτωρ Βικτώρια.

Ο Βλάσσης άρχισε να γίνεται γνωστός. Όχι μόνο στους καλλιτεχνικούς κύκλους της χώρας, αλλά και στο κοινό, το οποίο τον ξεχώρισε αμέσως για την… “ιδιάζουσα” καλλιτεχνική του κοσμοθεωρία. Και κάπου εκεί ήρθε και η τηλεόραση. Εκπομπές όπως «Με το κλειδί στο χέρι» στην κρατική τηλεόραση, τις Κόντρες, το Βλας Μπακ, το Άλλα Κόλπα, το Με φόρα και το Πάμε για άλλα γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και έθεσαν την ελληνική τηλεοπτική παραγωγή στα σύγχρονα καλούπια του εξωτερικού. Ο Μπονάτσος αναγνωρίστηκε για τις ικανότητές του ως τηλεοπτικός παρουσιαστής, αλλά λίγο αργότερα και ως τηλεοπτικός ηθοποιός στη κωμική σειρά «Απαράδεκτοι», μαζί με το Γιάννη Μπέζο, τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τη Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Πέρα από τους Απαράδεκτους σημαντικές καλλιτεχνικές του στιγμές έρχονται όταν το 1993 ερμηνεύει μαζί με την Αλέξια το «Είσαι παιδί μου πειρασμός» σε μουσική Τάκη Μωράκη και στίχους Γιώργου Οικονομίδη. Η βραχνάδα ο παιχνιδιάρικος της φωνής του έδωσαν στο τραγούδι τον χαρακτήρα που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

Ο Βλάσσης Μπονάτσος ήταν ο πρώτος Έλληνας που ξεκίνησε τις τηλεοπτικές φάρσες σε επώνυμους καλλιτέχνες. Κατάφερε να γίνει πολύ γνωστός και ήταν αυθεντία σε αυτό που έκανε γιατί είχε το δικό του ύφος και στιλ και πάνω σε αυτό πάτησε μια ολόκληρη γενιά νέων παρουσιαστών που ήθελαν να αντικαταστήσουν επάξια τη θέση του.

Το 1996 παντρεύτηκε την γυναίκα της ζωής του Μάρθα Κουτουμάνου, κόρη της Ζωής Λάσκαρη και το 1997 απέκτησαν την κόρη τους Ζένια. Ο θάνατος ήρθε πριν 12 χρόνια σε ηλικία 55 ετών και το ιατρικό ανακοινωθέν έγραφε αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα.

Ο Βλάσσης ήρθε, είδε, κατέκτησε την Ελληνική ψυχαγωγία και ένα βράδυ «εξαφανίστηκε». Ταλαντούχος, αυθεντικός και έξω από τα όρια δεν το ένοιαζε ποτέ η γνώμη των άλλων, ροκ εκ φύσεως αποτέλεσε ένα πρότυπο δημοσίου προσώπου που δεν υπάρχει αντίστοιχό του πια…

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο όταν ανοίγει το στόμα του παραδίδει μαθήματα ζωής!