11/09: Όσα συνέβησαν την ημέρα που άλλαξε τον κόσμο!

0
756

15 χρόνια, 2.996 νεκροί, πάνω από 6.000 τραυματίες, 3 τρισεκατομμύρια δολάρια συνολικές ζημιές και 2 χάρτινοι Πύργοι να γκρεμίζονται είναι μερικά μόνο από τα κομμάτια του τραγικού απολογισμού μιας ημέρας που άλλαξε την Αμερική, μιας μέρας που άλλαξε τον κόσμο!

Το πρωινό εκείνης της ημέρας στις 11 του Σεπτεμβρίου ο κόσμος βρέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τον τρόμο. Έναν τρόμο που μεταδίδονταν ζωντανά από όλους τους τηλεοπτικούς δέκτες ολόκληρου του πλανήτη.

Οι τρομοκράτες της οργάνωσης Αλ Κάιντα αφού κατέλαβαν τέσσερα αεροσκάφη, με σκοπό να τα ρίξουν πάνω σε τοποθεσίες ορόσημα των ΗΠΑ, κατάφεραν να κάνουν ολόκληρη την υφήλιο να παραλύσει και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για πρώτη φορά στην ιστορία τους να γονατίσουν. Τρία από τα αεροσκάφη βρήκαν τον στόχο τους. Εκείνη την ημέρα, δύο από τα αεροπλάνα έπεσαν το ένα στο Πεντάγωνο και το άλλο εκτός πραγματικού στόχου (Ουάσιγκτον) σε ένα χωράφι στην  Πενσυλβάνια. Εκείνη την ημέρα ακόμα δύο αεροπλάνα γκρέμισαν του Δίδυμους Πύργους, την έδρα του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου!

Είναι 8.45 το πρωί, όταν τα κανάλια διακόπτουν το πρόγραμμά τους και βάζουν έκτακτο αναφέροντας ότι ένα αεροσκάφος της American Airlines, με 92 επιβαίνοντες έχει μόλις προσκρούσει στον βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Το κτίριο από τον 75ο όροφο και πάνω τυλίγεται στις φλόγες και κανείς δεν ξέρει τι έχει συμβεί. Λίγα λεπτά αργότερα, στις 9 το πρωί οι τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν σε απευθείας σύνδεση ένα ακόμη αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας, με 64 επιβαίνοντες το οποίο πέφτει στον δεύτερο Πύργο.

Ο George W. Bush, που βρίσκεται στη Φλόριντα πληροφορείται τα γεγονότα από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου και κάνει λόγω για απίστευτη τραγωδία και φρικιαστική τρομοκρατική επίθεση εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όμως ο τρόμος δεν τελειώνει εκεί. Στις 9:43 π.μ. η πτήση 77 της American Airlines, που ξεκίνησε από την Ουάσιγκτον με προορισμό το Λος Άντζελες προσκρούει στο Πεντάγωνο, μέρος του οποίου καταρρέει. Ο πανικός καταλαμβάνει τον δημόσιο μηχανισμό και εκκενώνονται προληπτικά ο Λευκός Οίκος, το Καπιτώλιο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Ανώτατο Δικαστήριο και όλα τα δημόσια κτίρια στην Ουάσινγκτον!

Και ο εφιάλτης συνεχίστηκε με ένα τεταρτο ένα αεροσκάφος της United Airlines, που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Νιου Τζέρσεϊ με προορισμό το Λος Άντζελες. Τα σχέδιά των τρομοκρατών, όποια και να ήταν, ανατρέπονται από την εξέγερση των συνεπιβατών τους, με το αεροσκάφος να συντρίβεται τελικά κοντά στο Σάνκσβιλ στην Πενσιλβανία.

Πίσω στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου η τραγωδία οδηγείται στο τραγικό φινάλε. Ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης καλύπτει τον ουρανό του Μανχάταν εξαιτίας της διαδοχικής κατάρρευσης των δίδυμων Πύργων. Χιλιάδες άνθρωποι που δεν έχουν προλάβει να βγουν από αυτό ή που δεν έχουν πηδήξει στο κενό σε μια ύστατη προσπάθεια σωτηρίας,  θάβονται κάτω από τόνους τσιμέντου.

Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν τι πραγματικά συνέβη εκείνη την ημέρα που ο κόσμος άλλαξε.