Κοιτάξτε να δείτε, τα νέα δεν είναι ούτε καλά ούτε άσχημα, είναι απόλυτα ρεαλιστικά! Είτε είσαι πιτσιρικάς, είτε 40 plus, είτε βγαίνουμε ένα μήνα, είτε είμαστε στο πρώτο ραντεβού, η ερώτηση που δεν τρελαίνεται ν’ακούσει καμία γυναίκα post sex (μεταξύ άλλων) είναι η εξής: “Τελείωσες;”
Μπορώ να πω ότι όσο μεγαλώνω την ακούω όλο και περισσότερο ή το νόημα της και σίγουρα η απάντηση, βαραίνει διαφορετικά. Παλαιότερα τη θεωρούσα γλυκιά και όμορφη. Καλώς ή κακώς, η πλειοψηφία των γυναικών δίνει προτεραιότητα στην ευχαρίστηση των ανδρών, συχνά εις βάρος της δικής τους. Έτσι, αρχικά την ερμήνευα ως ένδειξη ότι ίσως ο σύντροφος μου θεωρούσε ότι και η δική μου ευχαρίστησή ήταν εξίσου σημαντική με τη δική του.
Αλλά τελικά, μεγάλωσα και εντόπισα το πραγματικό πρόβλημα της ερώτησης. Οι γυναίκες δεν θέλουν να τους ρωτήσετε αν είχαν οργασμό μετά το σεξ. Επειδή όταν το κάνετε αυτό υπονοείτε ότι η ευχαρίστηση τους ναι μεν σας νοιάζει αλλά μεθεόρτια. Και αυτό δεν είναι και τόσο σέξι!
Γνωρίζω ότι δεν έχετε κακό σκοπό αλλά αλήθεια γιατί συμβαίνει αυτό; πολλοί άνδρες, συνήθως μικρότεροι ή άπειροι συναισθηματικά ή και στις ερωτικές σχέσεις, και να τους απαντήσει η ερωτική τους σύντροφος ότι δεν “τελείωσε”, δύσκολα θα μπουν στη διαδικασία να ξαναξεκινήσουν.
Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του πόσο συχνά οι γυναίκες έχουν οργασμούς κατά τη διάρκεια του σεξ και πόσο συχνά έχουν οι άνδρες. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2017, μόνο το 65% των ετεροφυλόφιλων γυναικών έχουν τακτικά οργασμούς κατά τη διάρκεια του σεξ, σε σύγκριση με το 95% των straight ανδρών. (Υπάρχει ακόμη ένας όρος γι ‘αυτό: «χάσμα οργασμού»).
Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των γυναικών “απαιτεί” κλειτοριδική διέγερση για να φτάσει σε οργασμό, κάτι που η απλή “κλασική” διείσδυση δεν επιτρέπει πάντα.
Η ειρωνεία είναι ότι οι γυναίκες σκέφτονται διαρκώς τρόπους να σας “φτιάξουν”. Χαρίζοντας σε έναν άντρα οργασμό την κάνει να αισθάνεται φοβερά. Είναι σαν να κερδίζει χρυσό μετάλλιο. Επίσης, πραγματικά επιδιώκει να καταλάβει τι σας αρέσει. Κάνει check in, ενώ κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, ρωτούν δυνατά εάν αυτό ή εκείνο αρέσει στο σύντροφο τους, διασταυρώνοντας αυτά που έχουν συζητήσει, ακούσει ή δει σε μια αισθησιακή ταινία, ας πούμε.
Αντίθετα, με την ερώτηση “τελείωσες”, είναι σαν να της λες: “Ξέρω ότι θα έπρεπε να περνάς καλά κατά τη διάρκεια του σεξ, αλλά δεν με ενδιέφερε τόσο να σε ρωτήσω εκείνη τη στιγμή.” Είναι σαν να ζητάς από τη μαμά σου αν χρειάζεται βοήθεια μεταφέροντας τα είδη παντοπωλείου, αφότου έχει διαβεί την είσοδο της πολυκατοικίας. Ποιος ο λόγος;
Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να καταπιείτε την υπερηφάνεια σας και να ρωτήσετε τη σύντροφό σας: “Τι μπορώ να κάνω για να σε ανάψω;” Αυτό δεν πρέπει να είναι μια “κλινική” ή παράξενη συζήτηση. Δεν χρειάζεται να ζήσετε Fifty Shades of Grey σκηνικά με μαζοχισμό, συμβόλαια, πυροτεχνήματα στο δωμάτιο κ.ο.κ. Φροντίστε η συζήτηση να είναι χαλαρή, casual, και πάνω απ ‘όλα, σέξι.
Ίσως μέχρι το τέλος να έχεις “ανάψει” τόσο πολύ, που να το δεις σαν ένα προκαταρκτικό στάδιο όλο αυτό.
Φτιάξε μία λίστα στο μυαλό σου για ό, τι λέει ότι της αρέσει και δεν της αρέσει και υπόσχομαι ότι το σεξ θα γίνει πολύ καλύτερο και για τους δυο σας.
Έτσι, στο μέλλον, αν έχετε βιώσει μόλις οργασμό και δεν είστε σίγουροι αν η παρτενέρ σας τελείωσε επίσης, μη τη ρωτήσετε εάν είχε κι αυτή, αλλά πώς μπορείτε να την βοηθήσετε να φτάσει εκεί. Πιθανόν να περάσετε πολύ ωραία ανακαλύπτοντας την απάντηση μαζί.